Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020) να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020) να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,20% (στις 649 μονάδες, στις 4.10 μμ) , με αυξημένο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια θετική εικόνα στους δυνατούς δυτικούς δείκτες (DAX, OMX, DOW), τείνει να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων και να πλησιάσει απειλητικά το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (που για εμάς αποτελεί την κύρια σηματοδότρια αγορών) των 663 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 650 μονάδες (+1,50%), το ΤΧ εφαρμόζοντας τον προεξοφλητικό στροφέα (σελ 54 του βιβλίου στροφέα, εκδ Eurocapital), θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 84% σε 92%. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν στο ανοδικό γύρισμα της πρώτης μετά τον διασπασθέντα στροφέα διόρθωσης.

Μετοχές


Καθαρά ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 7/8 των μετοχών να κινούνται θετικά ενώ 8 εμπορεύσιμες μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΑΛΜΥ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΘ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε μια μικρής εμπορευσιμότητας και μεγάλης διακυμανσιμότητας (δηλαδή, αρκετής επικινδυνότητας), τον ΑΒΑΚΑ που διασπά με μεγάλη άνοδο +8,73% και μεγάλους όγκους 220 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, έγκυρη αντίσταση – υψηλό τριμήνου.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα μόνον ο ΑΒΑΞ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΤΕΝΕΡΓ, ΙΝΚΑΤ, ΑΔΜΗΕ, ΠΡΟΦ. TITC, ΓΕΚΤ, ΟΛΠ, ΠΛΑΚΡ και ΣΑΡ, ενώ καμία δεν τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Νέα υψηλά εξαμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΛΜΥ, ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΔΕΗ, ΠΛΑΘ, ΙΝΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΘ και ΚΡΙ.

Μεγάλους όγκους συσσωρεύσεων διακινούν σήμερα οι, ΔΕΗ, ΤΙΤC και ΠΛΑΚΡ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 650 μονάδες : Θα επιλέξουμε τρεις μεταξύ των, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΚΡ και ΤΙΤΚ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text