Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιχειρεί και σήμερα (Παρ, 9.10.20) με δισταγμό να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων

Ο ΓΔ επιχειρεί και σήμερα (Παρ, 9.10.20) με δισταγμό να ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge fontΜάλλον θετική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,40% (στις 651 μονάδες, στις 4.00 μμ), μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες (μικρές μεταβολές λίγο κάτω από τα υψηλά τριμήνου), παγιώνει τα ικανοποιητικά κέρδη των 30 μονάδων ή περίπου +5% του τελευταίου 15νθημέρου και ταυτόχρονα ανακτά, έστω και οριακά, το ψυχολογικό επίπεδο των 650 μονάδων.

Βλέπουμε στο γράφημα ότι ο ΓΔ αφού ξεπέρασε την γραμμή του ΕΚΜΟ30, αρχίζει να πλησιάζει το Υψηλό Κλείσιμο 60 ημερών των 663 μονάδων που η ανοδική του διάσπαση ισοδυναμεί σήμα μεσομακροπρόθεσμων αγορών από το εύστοχο  σύστημα του κανόνα των 12 εβδομάδων το οποίο αγοράζει στην ανοδική διάσπαση του ΥΚ60 και πουλά στην καθοδική διάσπαση του ΧΚ60.

Περιμένουμε λοιπόν την έκβαση των διακυμάνσεων του ΓΔ, κάνοντας αγορές στην ανοδική διάσπαση ή στην βίαιη προσέγγιση των 663 μονάδων αλλά θέτοντας παράλληλο στοπ λοςς στην καθοδική διάσπαση των 615 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ελαφρά υπερβαίνουν σε αριθμό τις καθοδικές αλλά 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ, ΦΡΙΓΟ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Και πάλι είναι ο ΑΒΑΞ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +9% σε νέα υψηλά τριμήνου με μεγάλο όγκο-ρεκόρ ενός εκατομμυρίου τεμαχίων. Αιτία είναι η επίσπευση του διαγωνισμού για την γραμμή μετρό Γαλατσίου – Κέντρου κόστους 1,8 δις την οποία διεκδικεί.

Και η ΙΝΛΟΤ θα μπορούσε, αν δεν είχε δείξει αύξηση ζημιών το α’ εξάμηνο 2020, να ονομασθεί μετοχή της ημέρας καθώς σημειώνει αυτή τη στιγμή άνοδο +12,20% με μεγάλο όγκο 600 χιλ τεμαχίων.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΙΝΚΑΤ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν σαν τα ως άνω σήματα αγορών οι, ΠΛΑΚΡ, ΣΑΡ, ΠΡΟΦ, ΚΟΥΕΣ, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚΤ ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι ΜΠΕΛΑ και ΕΧΑΕ.

Νέα υψηλά εξαμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΑΛΜΥ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΙΝΤΚΑ και ΙΝΚΑΤ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου γεγονός που δείχνει ότι διάγουμε ανοδική αγορά με το οποίο γεγονός διαφωνεί ο επηρεασμένος από τις προβληματικές τράπεζες ΓΔ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΤΙΤ,  και ΑΒΑΞ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text