Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Alpha Trust Ανδρομέδα: Stock picking και για την πανδημία

Alpha Trust Ανδρομέδα: Stock picking και για την πανδημία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Trust Ανδρομέδα: Stock picking και για την πανδημία

Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις, κατά τη διάρκεια της παύσης της οικονομικής δραστηριότητας και υψηλή ανθεκτικότητα σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας και ρευστότητας, επέδειξαν οι επενδυτικές επιλογές της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. με βάση τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2020.

Καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στις μετοχές εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών με καλά θεμελιώδη μεγέθη σε ελκυστικές αποτιμήσεις, το χαρτοφυλάκιο σημείωσε κέρδη 8,90% κατά το Γ΄ τρίμηνο του 2020, ενώ -1,03% υποχώρησε ο Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α. το αντίστοιχο διάστημα. Από την αρχή του έτους οι απώλειες του χαρτοφυλακίου μετριάστηκαν (-14,18%), ξεπερνώντας κατά περίπου 15% την απόδοση του Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α. (-29,87%).

Όπως αναφέρθηκε από τη διαχειρίστρια ALPHA TRUST: «Εταιρείες που αποτελούν το 53% του χαρτοφυλακίου της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, σημείωσαν αύξηση τόσο πωλήσεων όσο και κερδών, ενώ και οι υπόλοιπες έδειξαν εξαιρετική αντοχή κατά τη διάρκεια της παύσης της οικονομικής δραστηριότητας. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η επιλογή εταιρειών με θεμελιώδη μεγέθη που υποστηρίζουν τις αποτιμήσεις τους, αναμένεται να συνεχιστεί. Μακροπρόθεσμα, καταλυτικό ρόλο θα παίξουν η υποστηρικτική δημοσιονομική πολιτική, οι πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης και η ανακάλυψη του εμβολίου».

Ως μία από τις αποδοτικότερες μετοχικές επενδυτικές επιλογές στην Ελλάδα και με μεγάλη αντοχή σε δύσκολες περιόδους έχει αναδειχθεί η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., η μοναδική πλέον εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου στο Χ.Α., που συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Σταθερά προσηλωμένη στην επενδυτική της στρατηγική, συνεχίζει διαχρονικά τις τοποθετήσεις σε αξιόλογες εταιρείες με ελκυστικές αποτιμήσεις, ανεξάρτητα από την κεφαλαιοποίησή τους, προσφέροντας ικανοποιητικές μακροχρόνιες αποδόσεις.

H εσωτερική αξία έχει αυξηθεί από την σύστασή της (25/7/2000) μέχρι τις 30/09/2020 κατά 50,65%, όταν την ίδια περίοδο ο Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Χ.Α. έχει υποχωρήσει κατά -70,82%. Ομοίως, από την αλλαγή της Επενδυτικής Στρατηγικής (24/10/2011) η απόδοση του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 95,39%, έναντι 1,31% του παραπάνω δείκτη.

Επιπλέον, αποτελεί μία εταιρεία με υψηλότατες μερισματικές αποδόσεις και επιστροφές κεφαλαίων ακόμη και σε δύσκολες περιόδους. Για τη χρήση 2019 έχει ολοκληρώσει την επιστροφή κεφαλαίου €0,75 ανά μετοχή, γεγονός που διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση (με βάση το κλείσιμο 30/09/2020) στο 3,6%.

Στο τέλος του Γ’ τριμήνου, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ήταν επενδυμένο κατά 93,86% σε εισηγμένες μετοχές στο Χ.Α. και ομόλογα.

Οι μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές στις 30/09/2020 ήταν στις εταιρείες: QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, TITAN, ΕΛΒΕ και ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ.

Η μετοχή της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., με εσωτερική αξία € 25,922 στις 30/09/2020, διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με έκπτωση (discount) -18,99%.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text