Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 221 | Οι “shorts” στέκονται αδρανείς μπροστα στις τραπεζικές μετοχές

Οι “shorts” στέκονται αδρανείς μπροστα στις τραπεζικές μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

To fund Lansdowne που κυριαρχεί, πλέον στον πίνακα ανοικτών θέσεων πωλήσεις, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διατηρεί μια στάση αδράνειας στις τραπεζικές μετοχές και στην μετοχή της ΔΕΗ εδώ και αρκετούς μήνες. Αν εξαιρέσουμε την μετοχή της ΔΕΗ, η οποία πέτυχε μια αρκετά ικανοποιητική απόδοση το τελευταίο διάστημα, το περιβάλλον που διαμορφώθηκε, στον τραπεζικό τομέα, όμως ήταν ιδανικό για το fund καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τις θέσεις τους και να επωφεληθεί από την τεράστια πτώση των μετοχών. Όπως φαίνεται όμως, δεν ακολούθησε αυτή τη στρατηγική.

Η πρακτική που ακολούθησε το fund, μπορεί να εξηγηθεί είτε λόγω του ότι οι μετοχές έχουν φθάσει ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα που δύσκολα θα μπορέσουν να πέσουν κι άλλο και πλέον ο δρόμος θα είναι ανοδικός ή το ενδιαφέρον τους έχει πλέον χαθεί, αν σκεφτούμε πως από τον Μάιο του 2020 οι τράπεζες βρίσκονται εκτός του δείκτη MSCI Greece Standard.

Όσον αφορά στα κέρδη που συγκεντρώνει στις επιμέρους ελληνικές μετοχές που διακρατά στο χαρτοφυλάκιο της, στην ΠΕΙΡ με θέση 2,57% σημειώνει κέρδη 17,3 εκατ. ευρώ, στην ΔΕΗ με θέση 1,59% σημειώνει ζημίες 12,3%, στην ΕΥΡΩΒ με θέση 0,9% σημειώνει κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ και στην ΑΛΦΑ με θέση 1% σημειώνει κέρδη 11,6 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα κέρδη της, με τιμές 6/10/2020, φθάνουν τα 19,03 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως το fund άνοιξε θέση (0,82%) στην μετοχή της Cairo Mezz PLC, η οποία εντάχθηκε στην εναλλακτική αγορά στις 29 Σεπτεμβρίου 2020. Η εταιρία έχει αποκλειστικό σκοπό την κατοχή και τη διαχείριση ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξασφάλισης, που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας τιτλοποίησης απαιτήσεων του χαρτοφυλακίου Cairo του ομίλου Eurobank. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Cairo Mezz PLC εδώ.

 

Δείτε τον πίνακα των ανοικτών θέσεων πώλησης εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text