Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 221 | Ερώτημα: Να χρησιμοποιούμε το “απόλυτο σύστημα” σε κατ’ ιδίαν μετοχές;

Ερώτημα: Να χρησιμοποιούμε το “απόλυτο σύστημα” σε κατ’ ιδίαν μετοχές;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ερώτημα συνδρομητή μας, της 7/10/2020.

"Απο τις 22/9 έχω ρευστοποιήσει όλη τη θέση μου, λόγω του σήματος που έδωσε το απόλυτο σύστημα. Η θέση μου ήταν στις μετοχες ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΚΡΙ ΚΡΙ ( επιλογές που μας έδωσε το περιοδικό σας)

Βλέποντας όμως την πολύ καλή πορεία που κάνουν και αυτοι οι τρείς τίτλοι από τις 22/9 και μετά αναρωτιέμαι γιατί δεν ακολουθουμε και στο Χρηματιστήριο Αθηνών την τακτική  που  χρησιμοποιούμε στις αγορές του εξωτερικού (όπου εφαρμόζουμε τον ΚΜΟ-200 σε συγκεκριμένες μετοχές πχ facebook, amazon και abt).

Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να βλέπαμε τα σήματα που δίνει ο ΚΜΟ-200 της ΔΕΗ , της ΜΥΤΙΛ, του ΚΡΙ ξεχωριστα και όχι να βλέπουμε τον Γενικό Δείκτη;"

Η απάντησή μας:


Κύριε ...,

Ένα σύστημα, είναι σύστημα, όταν ακολουθείται σταθερά.

Έχω πολλές φορές αναφερθεί στο ότι, εφ' όσον κάποιος αποφασίσει να ακολουθήσει κάτι, πρέπει να το κάνει σταθερά.

Τώρα, τυχαίνει να συμβαίνει αυτό που λέτε. Θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικά.

Κάποιος, θα πρέπει να έχει ένα "μπούσουλα", επειδή διαφορετικά θα "χαθεί" μέσα από τα αντικρουόμενα μηνύματα και τις πολλές πράξεις και θα καταλήξει να χάσει την ηρεμία του.

Εγώ, δεν έχω ποτέ αναφέρει ότι το "απόλυτο σύστημα", όπως το δομήσαμε, είναι διαρκώς το πλέον κερδοφόρο. Όμως, βοηθά στο να είμαστε "ήρεμοι". Και εκτιμώ ότι, διαχρονικά είναι πολύ κερδοφόρο.

Παράλληλα, ειδικά για την παρούσα φάση, έχουμε πολλές φορές γράψει ότι, δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να οδηγηθεί σε απώλειες, ακόμη και αν παρέμενε εντός αγοράς, επειδή είχαμε -ορθά- εκτιμήσει από τις αρχές του καλοκαιριού, ότι η αγορά θα διένυε μεγάλο διάστημα "ταλαιπωρίας" στο στενό εύρος που βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι, μετά την κυκλοφορία του νέου τεύχους του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ (τ. 221 - Οκτώβριος 2020), στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα δημοσιοποιήσουμε σελίδες με τα σήματα του συστήματος για κάθε μία από τις ελληνικές μετοχές, όπως ακριβώς κάνουμε και με τις ξένες.

 

Η συντακτική ομάδα του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, επιθυμεί τα σχόλια ή ερωτήσεις σας για θέματα που αναπτύσσονται στο περιοδικό ή στις σελίδες του eurocapital.gr. Μερικά από τα ερωτήματα ή σχόλια που κρίνεται ότι έχουν γενικότερο ενδιαφέρον ενδέχεται να απαντηθούν δημόσια, χωρίς την εμφάνιση στοιχείων του αποστολέα.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: