Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή μεγάλη πτώση (Δευτ, 12/10/20) ο ΓΔ χάνει την ανοδική του προδιάθεση για ράλι και επιστρέφει στην δίμηνη πλευρική πορεία

Με την σημερινή μεγάλη πτώση (Δευτ, 12/10/20) ο ΓΔ χάνει την ανοδική του προδιάθεση για ράλι και επιστρέφει στην δίμηνη πλευρική πορεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν είναι ευχάριστη για τους longs η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -2,25%  (στις 636 μονάδες, στις 4.45  μμ), με μέτριο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με θετικά πρόσημα στους ευρωπαϊκούς δείκτες, απομακρύνεται από τη περιοχή πολιορκίας του μεσομακροπρόθεσμου στροφέα των 663 μονάδων και επανέρχεται στο μέσο του οριζόντιου καναλιού αναμονής των 615-663 μονάδων.

Αιτία της σημερινής πτώσης θεωρούνται η επανεμφάνιση γεωπολιτικών ανησυχιών λόγω των νέων προστριβών Ελλάδος – Τουρκίας καθώς και ο προβληματισμός που δημιούργησε ο οίκος αξιολογήσεων SCOPE με την εκτίμησή του ότι η πανδημία θα χτυπήσει πολύ άσχημα την Ελληνική οικονομία και κυρίως τις τράπεζες.



Στρατηγική για το κλείσιμο


Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον μια μετοχή, η ΠΛΑΚΡ, από τις 50 που παρακολουθούμε, κινείται σήμερα θετικά ενώ το 1/3 των αρνητικών σημειώνει μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η ΠΛΑΚΡ έχει σήμερα το θάρρος να δώσει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου , με μεγάλη άνοδο +4,20%  αλλά με μικρό τζίρο 40 χιλ ευρώ.

Αντίθετα, δύο μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ και ΕΧΑΕ, δίνουν σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση ενώ το ίδιο τείνουν να κάνουν οι, ΟΤΕ, ΛΑΜΔΑ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ.

Παρά την μεγάλη σημερινή πτώση, τρεις μετοχές, οι ΕΛΛ, ΤΕΝΕΡΓ και ΙΝΚΑΤ, βρίσκονται κοντά στους αγοραστικούς μεσομακροπρόθεσμους στροφείς τους.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνει σήμερα μόνον η ΠΛΑΚΡ ενώ νέα χαμηλά ιδίας περιόδου σημειώνουν οι,     ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ και ΕΧΑΕ.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ με την μεγάλη σημερινή πτώση 12 μονάδων ή -5%, επανήλθε κάτω των 300 μονάδων.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text