Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | «Κλείνει» ξανά η Ευρώπη-Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία, μέτρα σε Βρετανία, Γερμανία

«Κλείνει» ξανά η Ευρώπη-Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία, μέτρα σε Βρετανία, Γερμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στα 38.743.864 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού διεθνώς σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση της ιστοσελίδας Worldometers. Το τελευταίο 24ώρο καταμετρήθηκαν 381.466 νέα περιστατικά και 6.083 νέοι θάνατοι.

Γαλλία

Την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες.

Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον σοβαρό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 135 ευρώ.

Εκτός από το Παρίσι και την περιφέρειά του, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε οκτώ μεγάλες πόλεις: τη Λιλ, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Γκρενόμπλ, το Μονπελιέ, τη Σεντ-Ετιέν, τη Ρουέν και την Τουλούζη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο εξής εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και κινηματογράφοι θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00 (22.00 ώρα Κύπρου).

«Δεν θα πηγαίνουμε πια στο εστιατόριο μετά τις 9, δεν θα πηγαίνουμε στο σπίτι φίλων να γιορτάσουμε, γιατί ξέρουμε ότι εκεί μολυνόμαστε περισσότερο», είπε ο Μακρόν. Αναφερόμενος στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, είπε ότι στο εξής δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 6 άτομα γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Εξαιρούνται ασφαλώς οι οικογένειες με περισσότερα μέλη.

Bρετανία

Το lokcdown στα πανεπιστήμια θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που βρίσκεται στα αρχικά στάδια.   Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει lockdown στα πανεπιστήμια στην Αγγλία για δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα με τους φοιτητές να παραμένουν στις πανεπιστημιούπολεις και όλες τις διδασκαλίες να διεξάγονται διαδικτυακά, ανέφερε  δημοσίευμα του Guardian. Το lokcdown στα πανεπιστήμια θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που βρίσκεται στα αρχικά στάδια, πρόσθεσε η βρετανική εφημερίδα.

Γερμανία

Η Γερμανία δεν αντέχει οικονομικά δεύτερο lockdown, προειδοποίησε – σε δραματικό τόνο – η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τονίζοντας ότι είναι απολύτως πεπεισμένη ότι «αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες θα καθορίσει το πώς θα ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία». Κάλεσε έντονα τους νέους να σταματήσουν τα πάρτι, τα οποία τελευταία θεωρείται πως αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Πρέπει να καλέσουμε ειδικά τους νέους να μην κάνουν πάρτι σήμερα, προκειμένου να έχουν καλή ζωή αύριο και μεθαύριο», είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, μετά την ολοκλήρωση μιας επεισοδιακής, σύμφωνα με διαρροές σε γερμανικά ΜΜΕ, συνεδρίασης επτά ωρών με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων για την λήψη περαιτέρω μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Στη Γερμανία καταγράφηκε ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση το περασμένο 24ωρο, καθώς εντοπίστηκαν άλλα 6.638, με το σύνολό τους να φθάνει τα 341.223, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Στην Ισπανία τα περιστατικά ανέρχονται στα 937.311 με 33.413 θανάτους.

Ιρλανδία

Οι Ιρλανδοί δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα να επισκέπτονται ο ένας το σπίτι του άλλου στο άμεσο μέλλον, ενώ στις κομητείες που συνορεύουν με τη Βόρεια Ιρλανδία θα επιβληθούν δραστικά περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο Μίχαλ Μάρτιν.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο, ο Μάρτιν ανήγγειλε την απαγόρευση από τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη των επισκέψεων κατ’ οίκον, είτε πρόκειται για κλειστούς είτε για ανοικτούς χώρους, σε ολόκληρη την ιρλανδική επικράτεια, όπου έχουν χαθεί 1.835 ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Διερχόμαστε πολύ δύσκολη περίοδο και τα πράγματα ενδέχεται να χειροτερέψουν προτού καλυτερέψουν», επισήμανε ο ιρλανδός πρωθυπουργός.

Εξάλλου τα καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη, οι χώροι αναψυχής, οι πισίνες και τα κλειστά γυμναστήρια θα κλείσουν στις παραμεθόριες κομητείες Ντόνεγκαλ, Μόναχαν και Κάβαν, όπου ζουν περίπου 300.000 άνθρωποι.

Στους κατοίκους τους, με μόνη εξαίρεση εργαζόμενους η φυσική παρουσία των οποίων στους χώρους δουλειάς κρίνεται απολύτως απαραίτητη, συστήνεται σθεναρά να «εργάζονται από το σπίτι», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Προηγουμένως, η Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε την επιβολή για έναν μήνα των πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπροστά στην «πολύ ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων» μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και των «εισαγωγών στα νοσοκομεία», όπως το έθεσε η βορειοϊρλανδή πρωθυπουργός Αρλίν Φόστερ.

Οι παμπ και τα εστιατόρια θα κλείσουν από αύριο Παρασκευή, οι σχολικές διακοπές παρατείνονται για δύο εβδομάδες, τα καταστήματα δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν αλκοολούχα ποτά μετά τις 20:00, ενώ οι συγκεντρώσεις άνω των 15 προσώπων, πλην των εγκεκριμένων από τις αρχές αθλητικών διοργανώσεων, θα απαγορευθούν.

Χθες Τετάρτη στη Βόρεια Ιρλανδία ανακοινώθηκε πως καταγράφηκαν 1.095 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός άνευ προηγουμένου.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text