Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Η φούσκα ακινήτων που δεν «έσπασε» ούτε με τον κορωνοϊό

Η φούσκα ακινήτων που δεν «έσπασε» ούτε με τον κορωνοϊό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η φούσκα ακινήτων που δεν «έσπασε» ούτε με τον κορωνοϊό

Ούτε η πανδημία του κορωνοϊού δεν αποδείχθηκε ικανή, προκειμένου  να «φρενάρει» τη μεγαλύτερη φούσκα ακινήτων στη βόρεια Αμερική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του 2020, οι τιμές θα είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τις αρχές του έτους, παρά τη μεσολάβηση του ιού και του lockdown.

Ο λόγος φυσικά, για την αγορά ακινήτων του Καναδά, η οποία εκτιμάται ότι μέσα στο 2020 θα «τρέξει» με ρυθμό της τάξης του 7%, καθώς η μέση τιμή πώλησης θα αγγίζει τα 700.000 δολάρια Καναδά ή αλλιώς, τα 527.000 δολάρια ΗΠΑ.

Μάλιστα, η αύξηση στις τιμές του real estate αναμένεται σχεδόν καθολική, επηρεάζοντας το 97% των περιοχών της καναδικής επικράτειας. Στο Τορόντο, ενδεικτικά, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φούσκες παγκοσμίως, η μέση τιμή έφθασε στα 975.980 δολάρια Καναδά στα τέλη Σεπτεμβρίου, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχέση με το 2019.

Η ανθεκτικότητα των τιμών στα καναδικά ακίνητα συνιστά… παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς σε πολλά μέρη του πλανήτη η πανδημία του κορωνοϊού και τα διαδοχικά lockdowns οδήγησαν σε πτώση την αξία του real estate. Κάτι το οποίο δεν ίσχυσε στην περίπτωση του Καναδά.

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή ενέχει πολλαπλές προκλήσεις, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για μια ενδεχόμενη βίαιη κατάρρευση του κλάδου. Μία εξ αυτών είναι το διογκούμενο καταναλωτικό χρέος και η επιβράδυνση των μεταναστευτικών ροών, γεγονός το οποίο ελλοχεύει τον κίνδυνο εξασθένησης της ζήτησης.  Την ίδια ώρα, η στασιμότητα της οικονομίας συντελεί στη μεγέθυνση των ανησυχιών περί αδυναμίας των πολιτών να χρηματοδοτήσουν την αγορά μιας νέας κατοικίας.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text