Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | "Βροχή" πέφτουν οι υπογραφές στο carve – out της Alpha Bank

"Βροχή" πέφτουν οι υπογραφές στο carve – out της Alpha Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Βροχή" πέφτουν οι υπογραφές στο carve – out της Alpha Bank

Της Νένας Μαλλιάρα

Επιτάχυνση των ρυθμών του carve – out της Alpha Bank σηματοδοτεί η πρώτη εβδομάδα εκκίνησης του προγράμματος μεταφοράς προσωπικού στην Cepal.

Το carve – out της Alpha Bank θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, οπότε η Τράπεζα θα έχει στα "χέρια" της και τις δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών για την τιτλοποίηση Galaxy και την εξαγορά της Cepal. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και φαίνεται ότι θα υπάρξουν περισσότερες από δύο προσφορές.

Εν τω μεταξύ, ο κύκλος των προσωπικών συναντήσεων με τους εργαζόμενους από τις Διευθύνσεις Καθυστερήσεων της Τράπεζας που θα μεταφερθούν στην Cepal βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη, στην πρώτη εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα έχουν γίνει συναντήσεις με 100 από τους 600 τραπεζοϋπαλλήλους που θα αποχωρήσουν από την Τράπεζα (σημειώνεται ότι άλλοι 200 εργαζόμενοι στις Καθυστερήσεις που θα μεταφερθούν στην Cepal δεν μισθοδοτούνται άμεσα από την Alpha Bank).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υπογράφει την προτεινόμενη σύμβαση, ήδη από το πρώτο ραντεβού και οι ρυθμοί φαίνεται πως θα επιταχυνθούν το προσεχές διάστημα, δεδομένων των πολύ ευνοϊκών όρων μετακίνησης.

Όπως είχε γράψει το Capital.gr, το carve-out της Alpha Bank γίνεται με όρους "χρυσής μεταγραφής" για τους εργαζόμενους, αφού πρακτικά αυτοί θα λάβουν καθαρά ποσά που υπερβαίνουν ακόμη και τους 20 μηνιαίους μισθούς. Σε κάποιες, δε, περιπτώσεις το χρηματικό κίνητρο φθάνει κοντά στο όριο των 30 καθαρών μισθών.

Η μετακίνηση του προσωπικού γίνεται σε θετικό κλίμα, καθώς η συμφωνία για τη μεταφορά τους ήλθε ως αποτέλεσμα ενός καλά δομημένου διαλόγου, τόσο με τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο της Τράπεζας όσο και με την ΟΤΟΕ.

Στόχος της Τράπεζας υπήρξε εξ αρχής η διαμόρφωση ενός πλαισίου ασφάλειας και προοπτικής μέσα από τη διασφάλιση των δικαιωμάτων, των αποδοχών και των άλλων καλύψεων του προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο ότι στη συμφωνία περιλαμβάνονται τόσο οι προβλεπόμενες αυξήσεις αποδοχών όσο και άλλες ρυθμίσεις (π.χ. για το ωράριο), όπως αυτές καθορίζονται από την ισχύουσα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών.

Παράλληλα, αν και το carve-out δρομολογείται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (ΠΔ 178/2002 για υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού), η Alpha Bank διαμόρφωσε ένα ευρύ δίχτυ προστασίας και προοπτικής για τους εργαζόμενους σε πλήρη συνεννόηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων και την ΟΤΟΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται και η χρηματική παροχή 10 μεικτών μισθών και κατώτατο πλαφόν 25.000 ευρώ για το προσωπικό που θα μετακινηθεί, ενώ παράλληλα η Cepal "προικοδοτείται" με μια δεκαετή σύμβαση διαχείρισης όλων των δανείων σε καθυστέρηση της Τράπεζας.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text