Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αναιμική είναι η σημερινή (Παρ, 16.10.20) ανοδική αντίδραση του ΓΔ μετά την μεγάλη χθεσινή βύθιση. Κίνδυνος καθοδικής διάσπασης της έγκυρης στήριξη των 615 μονάδων

Αναιμική είναι η σημερινή (Παρ, 16.10.20) ανοδική αντίδραση του ΓΔ μετά την μεγάλη χθεσινή βύθιση. Κίνδυνος καθοδικής διάσπασης της έγκυρης στήριξη των 615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Καθόλου δεν μας ικανοποιεί η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,30% (στις 621 μονάδες, στις 3.25 μμ) παραμένει πολύ κοντά, σε απόσταση μόλις 6 μονάδων ή 1%, από την έγκυρη (εφαπτόμενης σε τρεις ισοϋψείς πυθμένες) των 615 μονάδων η οποία στήριξη αν διασπασθεί καθοδικά, τότε ενδέχεται να ακολουθήσει μεγάλη καθίζηση σε επίπεδα κάτω των 600 μονάδων.

Παρακολουθούμε λοιπόν στενά αν ο ΓΔ θα υποκύψει στην καθοδική διάσπαση των 615 μονάδων ή θα απομακρυνθεί ανοδικά από αυτή τη στήριξη σε ικανοποιητική απόσταση, πάνω από τις 640 μονάδες που είναι η μέση του τρίμηνου οριζόντιου καναλιού των 615-6633 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε περαιτέρω πωλήσεις θα προχωρήσει αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 615 μονάδων.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν άνοδο και το 1/3 κάθοδο ενώ τρεις μετοχές , οι ΕΛΛΑΚΤ, ΑΛΜΥ και ΕΛΧΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τις μετοχές με ανοδική προδιάθεση, αυτές που αντιδρούν σήμερα με τις μεγαλύτερες ανόδους και όγκους.

Και είναι δύο, οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΕΛΧΑ. Φαίνεται ότι έχουν δρόμο προς τα πάνω.

Επίσης, παρά το χθεσινό sell off, μερικές μετοχές βρίσκονται πολύ κοντά στον αγοραστικό τους στροφέα – υψηλό τριμήνου και είναι οι, ΣΑΡ, ΟΤΟΕΛ, ΟΛΠ, ΕΛΛ και ΤΕΝΕΡΓ.

Αντίθετα, η ΑΛΦΑ πλησιάζει την έγκυρη στήριξη – πωλητικό στροφέα της.

Νέα υψηλά σημειώνει σήμερα μόνον η δευτερεύουσα μετοχή του  ΠΛΑΙΣ ενώ, αντίθετα,  νέα χαμηλά σημειώνουν οι σημαντικότατες ΜΟΗ και ΜΠΕΛΑ.

•    Βλέπουμε λοιπόν πως μέσα σε 3-4 μέρες άλλαξε η προδιάθεση της αγοράς από ανοδική σε καθοδική και τούτο διότι το εύρος της δίμηνης οριζόντιας διακύμανσης του ΓΔ είναι πολύ μικρό και μια μικρή μεταβολή του ΓΔ τον φέρνει στο άκρο της διακύμανσης, έτοιμο να διασπάσει το όριο της διακύμανσης.
Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text