Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 19/10/2020) να έρπει πολύ κοντά στα επικίνδυνα χαμηλά τετραμήνου των 615 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Δευτ, 19/10/2020) να έρπει πολύ κοντά στα επικίνδυνα χαμηλά τετραμήνου των 615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Φανερά αδύναμο παρουσιάζεται και σήμερα το ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,35% (στις 618 μονάδες, στις 4.25 μμ) με μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους Δυτικούς δείκτες παρομοίως ακίνητους αλλά κοντά στα προκορονοϊού υψηλά επίπεδα.

Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να έχει πάρει bearish όψη προσεγγίζοντας σε απόσταση αναπνοής 3 μονάδων την έγκυρη, 4 ισουψών τοπικών πυθμένων, στήριξη των 615 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει καθοδικά, τότε θα είναι αρκετά πιθανή μία απότομη καθίζηση προς τις 600 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Η απαισιοδοξία μας θα αναστραφεί μόνον αν ο ΓΔ επανέλθει στο άνω ήμισυ του 4μηνου οριζόντιου καναλιού των 615-663 μονάδων δηλαδή, πάνω από τις 640 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 615 μονάδες, το ΤΧ θα μειώσει την έκθεσή του από 72% σε 60%.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ δύο μετοχές, οι ΕΛΧΑ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% όσες και οι μετοχές, οι ΑΒΑΞ και ΙΝΛΟΤ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : για τρίτη φορά μέσα στον μήνα αναδεικνύουμε τον ΑΒΑΚΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο κοντά στο +10% με μεγάλο όγκο πάνω από 1 εκατ τεμάχια σε νέα υψηλά έτους.

Η ΙΝΛΟΤ επίσης σημειώνει μεγάλη άνοδο +7,70% με μεγάλο όγκο 650 χιλ τεμαχίων πλησιάζοντας εμφανή στροφέα – υψηλό τριμήνου. Όμως, τα θεμελιακά στοιχεία της μετοχής είναι χάλια.

Αλλά και η ΜΟΗ σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,80% με πολύ μεγάλο γι αυτήν τζίρο κοντά στα 3 εκατ μέχρις στιγμής, τον δεύτερο σήμερα μετά τον τζίρο του ΟΤΕ. Όμως, τα αποτελέσματα εξαμήνου είναι απογοητευτικά όπως η διαγραμματική θέση της μετοχής είναι πολύ άσχημη, κοντά στο χαμηλό έτους αλλά προσπαθεί σήμερα να σχηματίσει ακίδα αναστροφής κύριου πυθμένα, σχηματισμό που ελκύει long τους βραχυχρόνιους.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή, αλλά αντίθετο σήμα πωλήσεων δίνει η ΑΛΦΑ.

Τέτοιο σήμα αγορών τείνουν να δώσουν οι , ΙΝΛΟΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ, ΕΛΛ και ΠΡΟΦ ενώ αντίστροφο σήμα πωλήσεων τείνει να δώσει η ΛΑΜΔΑ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΒΑΞ, ΠΛΑΚΡ και ΠΛΑΙΣ και νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν οι, ΜΠΕΛΑ, ΑΤΤ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΧΑΕ.

Όπως βλέπουμε το ΧΑ έχει εδώ και 1-2 μήνες διχοτομηθεί σε αγορά δυο ταχυτήτων, μετοχών στα χαμηλά έτους (όπως κυρίως στις τράπεζες και πετρελαικές) και μετοχών σε υψηλά έτους (όπως συμβαίνει σε ΕΕ και ΗΠΑ και στις ελληνικές ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, Πλαστικά, κατασκευές κα).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text