Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | BlackRock: Το εύρος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης εταιρικού χρέους ξεπερνά εκείνο της κρίσης του 2008

BlackRock: Το εύρος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης εταιρικού χρέους ξεπερνά εκείνο της κρίσης του 2008

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το εύρος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης χρέους ξεπερνά εκείνο της κρίσης του 2008, τονίζει η BlackRock, σε σημείωμα οργανισμού της τη Δευτέρα.

"Βασικός λόγος γι' αυτό είναι η σημαντική αύξηση του χρέους που δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα", σημειώνει συγκεκριμένα ο κλάδος ερευνών της, BlackRock Investment Institute.

Ο όγκος του χρέους το οποίο βρίσκεται υπό της επενδυτικής βαθμίδας, συμπεριλαμβανομένων δανείων και ιδιωτικής πίστης, έχει υπερδιπλασιαστεί στα 5,3 τρισ. δολ. από το 2007, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης asset.

Καθώς το γενικό κόστος δανεισμού έχει πέσει, οι εταιρείες διεθνώς συσσώρευσαν "βουνά" χρέους. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε ευάλωτη θέση, με φόντο τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

Η BlackRock δεν είναι η μόνη που προειδοποιεί για επερχόμενο κύμα χρεοκοπιών. Το επίπεδο των εταιρικών πτωχεύσεων στις ΗΠΑ κινήθηκε στα χειρότερα επίπεδα της ιστορίας για το γ' τρίμηνο του έτους, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Μολονότι οι υποστηρικτικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές έχουν διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια με χαμηλό κόστος, "δεν έχουν επωφεληθεί όλοι οι δανειζόμενοι ισομερώς", ενώ οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, τονίζει στο σημείωμά της η BlackRock.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text