Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο σήμερα, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, ο ΓΔ παραμένει κοντά στα χαμηλά πενταμήνου

Ο ΓΔ με πολύ μικρή άνοδο σήμερα, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, ο ΓΔ παραμένει κοντά στα χαμηλά πενταμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Παρατείνεται και σήμερα η επικινδυνότητα της αγοράς. Ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,50% (στις 621 μονάδες, στις 3.30 μμ) και μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την έγκυρη στήριξη των 615 μονάδων η οποία κινδυνεύει  έτσι για 6 μονάδες να διασπασθεί καθοδικά, γεγονός που πιθανόν να δημιουργήσει καθοδικό ρεύμα προς τις 600 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Ο κίνδυνος θα απομακρυνθεί μόνον αν ο ΓΔ, αφού πρώτα διασπάσει ανοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 στις 632 μονάδες, επανέλθει στο άνω μισό της 5μηνης συσσώρευσης των 615-663 μονάδων, ξεπερνώντας τις 640 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 640 μονάδων, τα πράγματα θα είναι, από τεχνικής άποψης, δύσκολα.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετοχές και ¼ με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι  ΑΒΑΞ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους +4,70% και +3,20% αντίστοιχα, σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΛΜΥ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις, -4,35% και -2,40% αντίστοιχα.
Η σημερινή συνεδρίαση είναι πάλι ανιαρή και οι μόνες μετοχές που ξεχωρίζουν είναι οι,
ΑΒΑΞ που συνεχίζει και σήμερα το ξέφρενο ράλι του με κέρδη άνω του +50% εντός 3 εβδομάδων. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που και πότε θα γίνει η καθοδική αναστροφή της πορείας ή η οριζόντια ανάπαυλα.

-Οι ΙΝΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ και ΠΛΑΚΡ, πλησιάζουν με μικρούς όγκους την πρόσφατη μονή κορυφή εξαμήνου.

Οι ΠΡΟΦ, ΕΛΛ, ΣΑΡ, και ΤΕΝΕΡΓ, έχουν περισσότερο ενδιαφέρον διότι βρίσκονται λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση την οποίαν αν σπάσουν ανοδικά τότε θα υπάρχουν πολλές πιθανότητες για αξιόλογο ανοδικό ρεύμα.

Νέα υψηλά εξαμήνου σημειώνει σήμερα μόνον ο ΑΒΑΚΑΣ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος οι ΛΑΜΔΑ και ΠΕΙΡ.

Σε αντίθεση με την ΠΕΙΡ, οι υπόλοιπες τρεις συστημικές τραπεζικές μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν σήμερα μετριότατες ανόδους, κατά μέσον όρο +1,20%, σε περιβάλλον επίμονης καθοδικής τάσης και κοντά στα χαμηλά έτους και τετραετίας. Ο τραπεζικός τομέας είναι αυτός που περισσότερο επλήγη από την πανδημία κορονοϊού διότι δεν καλύπτει έναν μεμονωμένο οικονομικό κλάδο που μπορεί να έχει ξεφύγει από την ύφεση, αλλά ολόκληρη την Ελληνική οικονομία που φέτος έχει περιέλθει σε οξεία κρίση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text