Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εξακολουθεί και σήμερα (Τετ, 21/10/20) να κινείται επικίνδυνα λίγο πάνω από την έγκυρη στήριξη των 615 μονάδων

Ο ΓΔ εξακολουθεί και σήμερα (Τετ, 21/10/20) να κινείται επικίνδυνα λίγο πάνω από την έγκυρη στήριξη των 615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ουδέν νεότερο από το χρηματιστηριακό μέτωπο. Ο ΓΔ και πάλι κυμαίνεται με μικρή μεταβολή (αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, -0,30%, στις 621 μονάδες) με μικρό τζίρο, 30 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, σε επίπεδα λίγο πάνω, 6 μονάδες πάνω, από την εγκυρότατη, πέντε ισοϋψών τοπικών πυθμένων επαφής, των 615 μονάδων η οποία στήριξη αν σπάσει καθοδικά, τότε θα είναι ενδεχόμενη μια καθίζηση προς τις 600 μονάδες και χαμηλότερα.

Ο φόβοι μας θα σταματήσουν μόνον αν ο ΓΔ σημειώνει άμεσα μια καλή άνοδο 20 μονάδων ή +3% και περάσει στο άνω ήμισυ του τετράμηνου οριζόντιου καναλιού συσσώρευσης των 615-663 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα ¾ με μετοχές και ¼ με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Πωλήσεις θα κάνει αν διασπασθούν καθοδικά οι 615 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3.

Καμία μετοχή δεν διακρίνεται σήμερα ιδιαίτερα για την ανοδικότητά της.

Η ΜΠΕΛΑ προσπαθεί σήμερα να αναστρέψει ανοδικά την μεγάλη βύθιση (περίπου -20% κατά τις τελευταίες 4 εβδομάδες) με μέτρια άνοδο +0,90% και καλό όγκο περίπου 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (ο τρίτος σε μέγεθος τζίρος μετοχής σήμερα).

Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιμένει και σήμερα με μεγάλο όγκο, 800 χιλ τεμ μέχρις στιγμής και με καλή άνοδο +2,40% στην 15νθήμερη ανάπαυλα-παγίωση στα υψηλά του 1,50 ευρώ.

Η ΜΟΗ είναι ακόμη κολλημένη στα χαμηλά των 9 ευρώ από 24 προ-κορονοϊού.

Η ΤΕΝΕΡΓΑ σιγοβράζει για νέα εκτόξευση πολιορκώντας στενά την αντίσταση των 12 ευρώ.

Ομοίως, συσσωρεύονται οι, ΤΙΤC, ΓΕΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛ, ΣΑΡ, ΟΛΘ, ΠΛΑΚΡ και ΣΕΝΕΡ, παρηγορητικό σημάδι απέναντι στην αδυναμία του ΓΔ οφειλόμενη βασικά στα χάλια των τραπεζών και των δύο διυλιστηρίων.

Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ καταγράφει σήμερα νέα χαμηλά πενταμήνου.

Η ΠΡΟΦ σαν να φαίνεται ότι αντιστρέφεται καθοδικά με μεγάλη πτώση -4,80% και μεγάλους γι αυτήν όγκους 28 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής ενώ ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ στέκει ακόμα λαβωμένος κοντά στο χαμηλό έτους των 270-280 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text