Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παλεύει σήμερα (Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020) να κρατήσει την στήριξη των 615 μονάδων

Ο ΓΔ παλεύει σήμερα (Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020) να κρατήσει την στήριξη των 615 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Επεισοδιακή είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ το πρωί άνοιξε στις 612 μονάδες με χάσμα μεγέθους 8 μονάδων ή -1,40%, και από τότε προσπαθεί να πραγματοποιήσει «αγοραστική αντεπίθεση» γεμίζοντας ανοδικά το πρωινό χάσμα. Αυτή τη στιγμή (3.40 μμ, ΓΔ -0,77%, στις 615 μονάδες) το έχει γεμίσει κατά 40% με μέτριο τζίρο και περιμένουμε αν θα το γεμίσει κατά 70% ώστε να προχωρήσουμε σε περιορισμένες αγορές.

Αιτίες της σημερινής πτώσης είναι το μεγάλο πρωινό καθοδικό χάσμα στους ευρωπαϊκούς δείκτες (στον DAX -1,50%) το οποίο τείνει τώρα  να γεμίσει ανοδικά και, δεύτερη αιτία είναι η χθεσινή επιδείνωση των δεδομένων της πανδημίας κορονοϊού στην χώρα μας.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 618 μονάδες ώστε να στοιχειοθετήσει αγοραστική αντεπίθεση, το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση από 73% σε 78%.
Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 612 μονάδων το ΤΧ θα μειώσει την έκθεση του από 73% σε 60% και,
Αν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ 612 και 618 μονάδων, το ΤΧ δεν θα κάνει τίποτα.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή θετικά ενώ από τις αρνητικές, οι 6, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΦΡΛΚ, ΑΛΜΥ, ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ, χάνουν περισσότερο του -3%.

Μεγάλες σχετικά πτώσεις συναντώνται σε μετοχές που έχουν τρέξει κατά το τελευταίο 15νθήμερο όπως οι 4 αναφερθείσες συν τις ανάλογα βραχυχρονίως υπεραγορασμένες ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΙΣ.

Διανομές διακρίνουμε σε ΑΒΑΚΑ και ΜΟΗ ενώ αδιευκρίνιστοι αν πρόκειται για  διανομές ή συσσωρεύσεις είναι οι μεγάλοι σήμερα όγκοι σε ΤΕΝΕΡΓ και ΜΠΕΛΑ.

Αξιοσημείωτες είναι οι μετοχές που ανθίστανται στην σημερινή πτώση αλλά και στην 10ήμερη καθίζηση -5,50% του ΓΔ και είναι οι ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΚΡ και τις οποίες θα αγοράσουμε σήμερα αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 618 μονάδες.

Αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 612 μονάδες, θα πουλήσουμε περισσότερο από τις μετοχές μας που είχαν την χειρότερη απόδοση κατά τις τελευταίες 20 μέρες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text