Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 23/10/20) να αντιδράσει δυναμικά μετά το χθεσινό sell off με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 23/10/20) να αντιδράσει δυναμικά μετά το χθεσινό sell off με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ενθουσιάζει η μέχρι τούδε (4.00 μμ) σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς. Για να μειωθεί η απαισιοδοξία που επέφερε η χθεσινή καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης των 615 μονάδων και να θεωρήσουμε την σημερινή σαν αντιστρεπτική της καθοδικής τάσης ημέρα θα πρέπει ,


(α) ο ΓΔ να ανακτήσει τουλάχιστον τις μισές χθεσινές ζημιές κλείνοντας πάνω από τις 615 μονάδες (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 613 ή +070%)  και,
(β), να ξεπεράσει η αγορά σε τζίρο τους χθεσινούς των 46 εκατ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 18.

Καλοδεχούμενη η σημερινή ανοδική αντίδραση αλλά θα είναι δύσκολο να πληρωθούν οι απαιτήσεις μας, ιδίως η δεύτερη.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Στο κατά 58% με μετοχές και 42% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνουμε σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ και ΟΤΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποιες μετοχές αντιδρούν πιο δυνατά και αν είναι δυνατόν αυτές να βρίσκονται κοντά στα ψηλά 6μήνου.

Οι ΙΝΚΑΤ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% και βρίσκονται κοντά σε αντιστάσεις αλλά δεν έχουν όγκους.

Ο ΟΤΕ σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% με όγκους αλλά βρίσκεται πολύ χαμηλά σε καθοδική τάση αντιδρώντας στην υπερπωλημένη κατάσταση που βρέθηκε χθες.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις μετοχές που παρά την μεγάλη χθεσινή πτώση βρίσκονται κοντά στα ψηλά 6μήνου και κοντά σε  έγκυρες αντιστάσεις και είναι οι, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ, ΕΛΛ, ΟΤΟΕΛ, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΚΡ, ΟΛΘ, ΣΑΡ, ΠΛΑΚΡ και ΤΕΝΕΡΓ.  Προσέχουμε ιδιαιτέρως τις 5 τελευταίες.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνουν οι σημαντικές ΜΠΕΛΑ (λόγω απαισιοδοξίας για την εορταστική περίοδο) και ΜΟΗ (πιθανόν λόγω πτώσης της τουρκικής ζήτησης και νομίσματος).

Οι τράπεζες συμπεριφέρονται σαν ζόμπι, ο ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +0,60% από τα χαμηλά εξαμήνου και 30ετίας των 270 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text