Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πώς η πανδημία ευνόησε τα κέρδη του ομίλου Σαράντη

Πώς η πανδημία ευνόησε τα κέρδη του ομίλου Σαράντη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς η πανδημία ευνόησε τα κέρδη του ομίλου Σαράντη

Της Πέννυ Κούτρα

Η πανδημία δεν ευνόησε μόνον τις πωλήσεις αλλά και την κερδοφορία του ομίλου Σαράντη στο α’ εξάμηνο του 2020, καθώς πέρα από την αυτονόητη εύνοια του υψηλότερου τζίρου, η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους που πέτυχε ανά τομέα και ανά γεωγραφική περιοχή εκτόξευσαν τα αποτελέσματα.

Με την περικοπή λειτουργικών εξόδων λόγω των lockdowns και του παγώματος όλων των εξόδων μάρκετινγκ και προώθησης ο όμιλος κατάφερε να πουλά τα προϊόντα του (είδη προσωπικής υγιεινής, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης, που ούτως ή άλλως είναι ανθεκτικά εν προκειμένω και στην πανδημία) χωρίς να ξοδεύει για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας.

Ετσι τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν κατά 33,23% το εννεάμηνο του 2020 φθάνοντας τα 36,21 εκατ.ευρώ ενώ το περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 12,64% το εννεάμηνο του 2020 από 10,19% την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι πωλήσεις του ομίλου αθροιστικά στους εννέα μήνες του 2020 αυξήθηκαν κατά 7,37% και έφθασαν τα 268 εκατ.ευρώ. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 12,4% έναντι του περσινού 9μηνου, ενώ στις διεθνείς αγορές αυξήθηκαν κατά 4,7%.

Πέραν των παραπάνω ο όμιλος ευνοήθηκε και σε επίπεδο πωλήσεων από την εισφορά των πρόσφατων εξαγορών του, όπως η Lukcsja στην Πολωνία αλλά και η αντιπροσωπεία των αρωματικών προιόντων της Coty. Σημειώνεται πως η μεν νέα δραστηριότητα ενσωματώθηκε μόλις τον Φεβρουάριο του 2020 στον όμιλο.

Για το σύνολο του έτους, ο όμιλος εκτιμά ότι μπορεί να ενσωματώσει συνολικά 16 εκατ.ευρώ από την προσθήκης της Lukcsja στο χαρτοφυλάκιο του και ακόμη 6 εκατ.ευρώ από τις φίρμες που απέκτησε ως αντιπροσωπεία από την εν λόγω εξαγορά (Carex, Imperial Leather). Εντυπωσιακή επίσης ήταν επίσης η συνεισφορά της αντιπροσωπείας των αρωμάτων της Coty, ενώ με βάση την πρόβλεψη της διοίκησης του ομίλου, ενδεχομένως έως το τέλος του 2020, ο τζίρος της δραστηριότητας να αγγίξει τα 12 εκατ.ευρώ.

Πέραν των παραπάνω, ο όμιλος προσδοκά οφέλη – που προς το παρόν δεν έχει αποτιμήσει - και από την παραγωγή και διακίνηση αντισηπτικών προϊόντων. Προς το παρόν, αυτά κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τον Ιούνιο, ενώ ο όμιλος επιδιώκει να λάβει σχετική άδεια κυκλοφορίας επώνυμων αντισηπτικών σε όλες τις υπόλοιπες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται.

 

Πηγή: huffigtonpost.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text