Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρό χτύπημα σήμερα (Δευτ, 26/10/2020) δέχεται το ΧΑ με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τις 600 μονάδες

Ισχυρό χτύπημα σήμερα (Δευτ, 26/10/2020) δέχεται το ΧΑ με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τις 600 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δύσκολες στιγμές περνούν σήμερα οι Longs με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.10 μμ, να κατακρημνίζεται κατά -3,10%  και με μεγάλους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σε επίπεδα κάτω των 600 μονάδων, στις 593 μονάδες, ενώ το ίδιο συμβαίνει (βίαια καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης) στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX -2,60%).

Αιτίες της σημερινή βύθισης είναι (α), η μεγάλη πτώση των τραπεζών με τον ΔΤΡ (-10,20%)  σε νέα χαμηλά 30ετίας, στις 247 μονάδες, λόγω της διαφαινόμενης σήμερα αναπόφευκτης ΑΜΚ της Πειραιώς σε προφανώς πολύ χαμηλότερα από τα παρόντα επίπεδα και το ίδιο πιθανόν θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, (β) η μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών δεικτών και, (γ) η επιδείνωση της πορείας της επιδημίας που πιθανόν να προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, άρα και των κερδών των επιχειρήσεων.

Στο γράφημα φαίνεται η σημερινή βίαιη καθοδική διάσπαση της πεντάμηνης έγκυρης στήριξης των 615 μονάδων και ταυτόχρονα του στρογγυλού ψυχολογικού επιπέδου των 600 μονάδων με συνέπεια πιθανή περαιτέρω πτώση, λόγω ορμής, προς τις 550 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το ΤΧ θα προχωρήσει σήμερα σε μικρές πωλήσεις (γιατί ήδη έχει κάνει πωλήσεις σε υψηλότερα επίπεδα) μειώνοντας την μετοχική του έκθεση από 57% σε 50%.

Δεν θα κάνουμε άλλες πωλήσεις εκτός εάν μετά από αρκετές εβδομάδες σχηματίσει ο ΓΔ μια οριζόντια ανάπαυλα την οποίαν να διασπάσει καθοδικά. Αντίθετα, αν ο ΓΔ καταβυθιστεί άμεσα και απότομα κάτω των 550 μονάδων θα προχωρήσουμε σε αντι-τασικές αγορές.

Μετοχές


Μόνον 3 μετοχές από τις 50 που παρακολουθούμε, ο σημαντικός ΟΤΕ και οι ασήμαντες ΦΡΙΓΟ και ΟΛΥΜΠ, κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά ενώ από τις καθοδικές, οι 20 χάνουν περισσότερο του -3%.

Το κύριο θύμα και θύτης του σημερινού sell off είναι οι τράπεζες (ΔΤΡ -10% με χειρότερη την ΠΕΙΡ με -27%) για τους λόγους που προαναφέραμε.

Διανομές, εκτός από τις τράπεζες, παρατηρούμε σε ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛΑΚΤ και ΕΧΑΕ.

Νέα χαμηλά δεν έχουμε σε πολλές μετοχές καθώς οι τράπεζες είναι αυτές που τραβούν την αγορά προς χαμηλότερα επίπεδα. Μη-τραπεζικές μετοχές σε νέα χαμηλά είναι τα δύο διυλιστήρια συν την ΛΑΜΔΑ και ΕΧΑΕ, που έχουν εκδηλώσει αδυναμία εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text