Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020) την πορεία του σε νέα χαμηλά 6μήνου, λίγο κάτω των 600 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020) την πορεία του σε νέα χαμηλά 6μήνου, λίγο κάτω των 600 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αδύναμη παραμένει η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει νέα πτώση -0,50% (στις 593 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (κοντά στα 40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά (μικρές πτώσεις σε νέα χαμηλά εποχής) στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Το γράφημα του ΓΔ είναι καθαρά bearish με πρόσφατες καθοδικές διασπάσεις στηρίξεων και λογικά αναμένουμε περαιτέρω πτώση.

Αν ο ΓΔ φτάσει σε υπερπωλημένα επίπεδα (κατά τις μετρήσεις μας κάτω του -16% από το Υψηλό 20 ημερών  δηλαδή περίπου κοντά στις 550 μονάδες), τότε  θα προχωρήσουμε σε μουαγιέν αγορές.

Προς το παρόν απέχουμε της αγοράς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 50% με μετοχές και 50% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές


Οι πτωτικές μετοχές σήμερα είναι οριακά περισσότερες των ανοδικών ενώ μια μετοχή, η ΣΕΝΕΡ, σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω του +3% και μια, ο ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την μεγάλη μεταβολή της τιμής της σε συνδυασμό  με μεγάλους όγκους ή και σε κρίσιμη διαγραμματική  θέση (να προσεγγίζει έγκυρες στηρίξεις / αντιστάσεις).

Μόνον νέα χαμηλά εξαμήνου διακρίνουμε σε αρκετές μετοχές (ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΛΑΜΔΑ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ) καθώς και στον τραπεζικό δείκτη ΔΤΡ που έφτασε τις 250 μονάδες. Αντίθετα, νέο υψηλό εποχής δεν τολμά καμία μετοχή. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε γενική καθοδική τάση με πιθανότητες να συνεχιστεί αυτή προς τις 550 μονάδες του ΓΔ.

Θα επανέλθουμε μεθαύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text