Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά σήμερα (Πέμπτη, 29/10/2020) κυριολεκτικά καταρρέει προς τις 550 μονάδες του ΓΔ

Η αγορά σήμερα (Πέμπτη, 29/10/2020) κυριολεκτικά καταρρέει προς τις 550 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Αποφράδα χρηματιστηριακή ημέρα είναι η σημερινή με τον ΓΔ να γκρεμίζεται αυτή τη στιγμή 4.20 μμ στις 562 μονάδες (-5,50%), με μεγάλο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ρεκόρ διμήνου) και με τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ξεπούλημα  να σημειώνουν σήμερα μικρή πτώση αντί ανόδου που λογικά θα περιμέναμε

Αιτία της σημερινής πτώσης είμαι τα επικείμενα lockdown, ή μάλλον ημι-lockdown, που κηρύσσονται στην Ευρώπη τα οποία  οπωσδήποτε θα μειώσουν την οικονομική δραστηριότητα άρα και την κερδοφορία των εισηγμένων.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ βρίσκεται από προχθές σε ελεύθερη πτώση με επιβεβαίωση από τον OBV και με ισχυρή ορμή προς τα κάτω χωρίς κατά την γνώμη μας να έχουμε φτάσει σε υπερπωλημένα επίπεδα.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% με μετρητά και 50% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Πωλήσεις θα κάνει μόνον αν σχηματισθεί στα χαμηλά, κάτω των 600 μονάδων, μια οριζόντια ανάπαυλα μερικών εβδομάδων η οποία να διασπασθεί καθοδικά ενώ, αντίθετα,  αγορές θα κάνει αν ο ΓΔ βυθιστεί σε επίπεδα κάτω του -16% από το κυλιόμενο υψηλό 20ημερών δηλαδή , κάτω των 546 μονάδων.

Μετοχές

Καταστροφή ! Τι να περιγράψουμε ; Θα αναφέρουμε μόνον :

Τις μετοχές με την μεγαλύτερη πτώση χειρότερη του -8% και είναι οι, ΙΝΤΚΑ, ΠΕΙΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΦΡΛΚ, ΑΛΦΑ ,ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ.

Τις μετοχές με τις μεγαλύτερες διανομές όγκων και είναι οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΜΟΗ, ΤΙΤΚ και ΕΧΑΕ.

Και τις μετοχές με την μικρότερη πτώση μικρότερη του -1% και είναι η ΠΛΑΚΡ την οποίαν και θα αγοράσουμε με την πρώτη ευκαιρία (με το πρώτο σήμα του ΓΔ).

Ο ΔΤΡ με την σημερινή μεγάλη πτώση -8% βρίσκεται στις 230 μονάδες, χαμηλότερα από το χαμηλό του Μαρτίου των 260 μονάδων. Το τραπεζικό σύστημα επειδή αφορά το σύνολο της οικονομίας είναι από τους πιο ευάλωτους τομείς από τον κορονοιό.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text