Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | CPI: Αύξηση Λειτουργικής Κερδοφορίας παρά την μείωση εσόδων

CPI: Αύξηση Λειτουργικής Κερδοφορίας παρά την μείωση εσόδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CPI: Αύξηση Λειτουργικής Κερδοφορίας παρά την μείωση εσόδων

Σε επίπεδο 6μήνου (1/7/2019 – 31/12/2019), η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) ανήλθε σε €291 χιλ., έναντι €73 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασαν και οι ζημιές προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε €74 χιλ. έναντι ζημιών €110 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν μείωση 3,5% και διαμορφώθηκαν σε €7,79 εκατ. έναντι €8,05 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 25% στο εξάμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής  της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: “Στο εξάμηνο της οικονομικής μας χρήσης δεν είχαμε αύξηση εσόδων όπως αναμέναμε σε σχέση με πέρυσι. Λόγω των εκλογών υπήρχε μια καθυστέρηση στις επενδύσεις των εταιρειών και του Δημοσίου μέχρι και τον Οκτώβριο και αναμέναμε ένα πολύ δυνατό δεύτερο εξάμηνο. Δυστυχώς, προέκυψε η πανδημία του κορωνοϊού οπότε τα πλάνα για το σύνολο της χρήσης έχουν αλλάξει πλήρως. Έχουμε την απαιτούμενη ρευστότητα και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να κλείσουμε την οικονομική χρήση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες λόγω της πανδημίας και να είμαστε έτοιμοι όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα''

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.

 

Πηγή: www.athexgroup.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text