Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρ, 30/10/2020, να αντιδράσει ανοδικά από τις 550 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρ, 30/10/2020, να αντιδράσει ανοδικά από τις 550 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Πολύ ενδιαφέρουσα από άποψης Τεχνικής Ανάλυσης είναι η σημερινή συνεδρίαση λόγω της μεγάλης volatility των τιμών και του ξεπετάγματος ορισμένων μετοχών, κυρίως του ομίλου Στασινοπούλου.

Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί με μικρή πτώση στις 562 μονάδες (-0,70%), αμέσως βυθίστηκε στις 550 (-2,70%) αλλά από τότε εισήλθε σε ένα ράλι που αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ,  τον έχει φέρει στις 567 μονάδες(+0,50%) αφήνοντας πίσω του ένα βραχυχρονίως αισιόδοξο κηροπήγιο της μορφής «άσπρο σφυρί».

Σε γράφημα όμως κλεισιμάτων, όπως το εικονιζόμενο, η εικόνα του ΓΔ κάθε άλλο από αισιόδοξη είναι , καθόσον μετά την χθεσινή καταβύθιση περίπου -5% δεν εμφανίζεται σήμερα μια αξιοπρεπής ανοδική κίνηση του ΓΔ ούτε μεγάλοι ανοδικοί όγκοι περιοριζόμενοι στα 60 εκατ, μικρότερα των χθεσινών πτωτικών 75.

Εάν ο ΓΔ δεν ανακτήσει το μισό της 20ήμερης βύθισής (από τις 651 στις 564 μονάδες σε τιμές κλεισίματος) κλείνοντας πάνω από τις 600 μονάδες, εμείς θα απέχουμε αγορών (εκτός εάν συμβεί άμεσα μια συνταρακτική άνοδος ή πτώση).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 50% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποιες μετοχές αντιδρούν πιο δυνατά ώστε να τις βάλουμε στην watch list για τις μελλοντικές μας αγορές που πιθανόν να γίνουν πριν την λήξη του 2020.

Η μετοχή της ημέρας είναι αναμφισβήτητα η ΣΕΝΕΡ με άνοδο +8% και τεράστιο όγκο 520 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, η μοναδική μετοχή σε νέα υψηλά εξαμήνου.

Υστέρα οι δυο άλλες μετοχές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η ΒΙΟ και η ΕΛΧΑ οι οποίες με μετριότερες ανόδους +2,20% και +2,90% και ηπιόότερους όγκους πλησιάζουν τα δικά τους υψηλά εξαμήνου.

Επίσης οι ΤΕΝΕΡΓ και ΣΑΡ, αντιδρούν αξιοπρεπώς  με +1,60% και +4% αντίστοιχα μετά τις χθεσινές υπερβολικές και αναντίστοιχες για την αξία των εταιριών πτώσεις.

Σε νέα χαμηλά εποχής πίπτουν σήμερα οι, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ και ΜΙΓ ενώ όπως είπαμε ,μόνον μια σημειώνει νέα υψηλά περιόδου γεγονός που επιβεβαιώνει την υφιστάμενη γενική καθοδική τάση όπου οι trend followers, όπως εμείς, αποφεύγουμε να αγοράσουμε μετοχές.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα σε ακοθόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text