Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά την διστακτική εκκίνηση της ανοδικής αντίδρασης των συνεδριάσεων της Παρασκευής και πρώτου μισού της Δευτέρας, ενισχύεται σήμερα η ανοδική αντίδραση με τον ΓΔ να φτάνει τις 584 μονάδες (+1,90% από το χθεσινό κλείσιμο)

Μετά την διστακτική εκκίνηση της ανοδικής αντίδρασης των συνεδριάσεων της Παρασκευής και πρώτου μισού της Δευτέρας, ενισχύεται σήμερα η ανοδική αντίδραση με τον ΓΔ να φτάνει τις 584 μονάδες (+1,90% από το χθεσινό κλείσιμο)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge fontΚάποια αισιοδοξία αρχίζει να διαχέεται σήμερα στην αγορά καθώς ο ΓΔ με την σημερινή μεγάλη άνοδο του σχεδόν +2% συμπληρώνει τριήμερη ανοδική αντίδραση ύψους 20 μονάδων ή +3,20% μιμούμενος τις ανοδικές αντιδράσεις των ευρωπαικών χρηματιστηρίων  όπως αυτό του DAX που χθες έκλεισε με άνοδο +2% και αυτή τη στιγμή κερδίζει +1,94%.

Ωστόσο ο τζίρος της τριήμερης ανοδικής αντίδραση διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα με τον μέσον όρο τριών ημερών στα 45 εκατ έναντι των 80 εκατ της αντίστοιχων ανοδικών συνεδριάσεων κατά την εκκίνηση της αναστροφής του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2020.

Στο δε γράφημα, βλέπουμε τον ΓΔ να έχει ανακτήσει μέχρις στιγμής μόνον το 25% της Οχτωβριάτικης βύθισης ενώ για να «στρώσει η κατάσταση» θα πρέπει να ανακτήσει το 50% κλείνοντας πάνω από τις 610 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 610 ή έστω των 600 μονάδων, εμείς θα απέχουμε αγορών καθότι η αγορά σε αυτά τα επίπεδα του ΓΔ θα είναι καθαρά bearish.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 50% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται θετικά ενώ 8 μετοχές, οι τραπεζικές ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, συν τις ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ και ΜΙΓ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% ενώ δύο, οι ΠΛΑΙΣ και ΙΚΤΙΝ, χάνουν περισσότερο του -3%.

Μεγαλύτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε στους όγκους. Οι μόνες μετοχές που σηκώνουν σήμερα όγκους με θετικό πρόσημο (συσσωρεύσεις) είναι οι ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΦΡΛΚ, και οι τρεις αντιδρούν από τα υπερπωλημένα επίπεδα που είχαν βρεθεί την περασμένη εβδομάδα. Οι τιμές τους είναι ελκυστικές αλλά η κερδοφορία τους για το 2020 δεν θα είναι καθόλου ικανοποιητική. Οι βραχυχρόνιοι ίσως θα μπορούσαν να αγοράσουν σήμερα ΜΟΗ και ΦΡΛΚ.

Τέλος, ο τραπεζικός ΔΤΡ σήμερα αντιδρά δυνατά +5% αυτή τη στιγμή από τα χθεσινά χαμηλά 30ετίας. Η φθινοπωρινή μεγάλη τους πτώση πιθανότατα οφείλεται στα νέα κόκκινα δάνεια που θα προκαλέσει το β’ κύμα κορονοϊού, γεγονός που θα πλήξει το ενεργητικό τους που θα απαρτίζεται από κόκκινα δάνεια με συνέπεια να αναγκαστούν σε ΑΜΚ σε λίαν χαμηλές τιμές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text