Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | «Αγοραστική αντεπίθεση» λαμβάνει χώρα σήμερα , Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, στο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων του ΓΔ

«Αγοραστική αντεπίθεση» λαμβάνει χώρα σήμερα , Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, στο γράφημα ημερησίων κηροπηγίων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Ιδιάζουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθόσον υπό καθεστώς γενικής καθοδικής αγοράς (ΓΔ<ΑΚΜΟ200 και ΓΔ<ΕΚΜΟ30) οι αγοραστές έχουν το θάρρος να προχωρήσουν σε «αγοραστική αντεπίθεση» καθώς ο ΓΔ σήμερα άνοιξε στις 577 μονάδες (-2%) και αυτή τη στιγμή (4.50 μμ) βρίσκεται στις -0,10% πραγματοποιώντας ισχυρό ενδοημερήσιο ράλι 2%.

 

Η αιτία της σημερινής ανόδου είναι για εμάς ασαφής.

 

Πάντως σε γράφημα κλεισιμάτων η εικόνα του ΓΔ δεν είναι καθόλου ευχάριστη καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται σε σαφή καθοδική τάση ενώ το τρέχον 4ήμερο ανοδικό retracement ανέρχεται στο ¼ της φθινοπωρινής πτώσης και για να δικαιολογηθούν ελπίδες κύριας αναστροφής, το retracement έπρεπε να ξεπεράσει το 50% της φθινοπωρινής πτώσης (από τις 664 στις 564 μονάδες) με τον ΓΔ να κλείνει πάνω από τις 610 μονάδες.

 

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 610 μονάδων, εμείς θα είμαστε απρόθυμοι για αγορές εκτός αν λάβει χώρα κάποιο ιδιαίτερο τεχνικό συμβάν όπως η σημερινή αντεπίθεση.

 

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 584 μονάδες ώστε να στοιχειοθετήσει αγοραστική αντεπίθεση (γέμισμα καθοδικού χάσματος κατά 70%) , το ΤΧ θα αγοράσει 300 ΟΛΘ, 500 ΜΥΤΙΛ, 500 ΣΑΡ και 500 ΤΕΝΕΡΓ.

 

Μετοχές

 

Επειδή δεν έχουμε χρόνο για παρατηρήσεις επί κατιδίαν μετοχών, αναφέρουμε μόνον το εξής :

 

Από τις 50 εμπορεύσιμες μετοχές του ΧΑ διακρίνουμε δυο ομάδες, των ανθεκτικών μετοχών και των αδυνάτων.

 

Ανθεκτικές μετοχές είναι αυτές που έχουν χάσει λιγότερο του -5% από το υψηλό διμήνου ( 0 ΓΔ μέχρι την περασμένη Πέμπτη είχε χάσει -15%) και ξεχωρίζουμε τις : ΕΛΛ, ΕΛΧΑ, ΚΡΙ, ΜΥΤΙΛ, ΠΛΑΚΡ, ΤΕΝΕΓΡ, ΟΛΘ, ΣΑΡ.

 

Αδύναμες μετοχές είναι αυτές που έχουν χάσει περισσότερο του -20% από το υψηλό διμήνου και είναι οι : όλες οι τράπεζες συν τις ΦΡΛΚ, ΜΟΗ, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΛΟΤ και ΜΠΕΛΑ.

 

Εμείς λοιπόν, αν λάβουμε σήμερα σήμα αγορών από τον σχηματισμό της αγοραστικής αντεπίθεσης στον ΓΔ , θα προτιμήσουμε μετοχές από την πρώτη ομάδα.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text