Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Η Moody’s αξιολογεί την ελληνική οικονομία-Ποιο θα είναι το πόρισμα

Η Moody’s αξιολογεί την ελληνική οικονομία-Ποιο θα είναι το πόρισμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Moody’s αξιολογεί την ελληνική οικονομία-Ποιο θα είναι το πόρισμα

Τη νέα του αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα ο αμερικανικός οίκος Moody’s με τους αναλυτές να περιμένουν ότι ο οίκος θα την αφήσει στην ίδια επενδυτική βαθμίδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μαΐου 2020 η Moody’s δεν είχε αξιολογήσει την Ελλάδα οπότε έχει διατηρηθεί η βαθμολογία Β1 με σταθερές τις προοπτικές -neutral outlook-.

Ως προς την προηγούμενη αξιολόγηση το βασικό πρόβλημα είναι ότι η αμετάβλητη εκτίμηση των οίκων για την Ελλάδα στηρίχθηκε στη λανθασμένη παραδοχή ότι θα περάσουν γρήγορα οι επιδράσεις του κορονοϊού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός λόγω της πανδημίας ότι οι οίκοι αξιολόγησης κράτησαν ουδέτερη στάση σχεδόν για όλες τις χώρες ως προς τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των χωρών.

Μετά τη Moody’s απομένει μία ακόμη αξιολόγηση για το 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τη γερμανική Scope Ratings στις 4 Δεκεμβρίου.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε την τελευταία αξιολόγηση ξένων οίκων για την ελληνική οικονομία, που έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου. Τότε, ο οίκος Standard and Poor's διατήρησε σταθερή την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒ-/Β για την Ελλάδα, καθώς και σταθερό outlook. Παράλληλα, ο οίκος DBRS διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒ (low) για την Ελλάδα, διατηρώντας σταθερό outlook.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text