Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Εκρήγνυται σήμερα (Δευτ, 9.11.2020) η αγορά με τον ΓΔ να ξεπερνά και τις 650 μονάδες από τις 564 μονάδες προ δεκαημέρου

Εκρήγνυται σήμερα (Δευτ, 9.11.2020) η αγορά με τον ΓΔ να ξεπερνά και τις 650 μονάδες από τις 564 μονάδες προ δεκαημέρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απίστευτη και σχεδόν υστερική άνοδο βιώνουμε σήμερα με τον ΓΔ να κερδίζει +1140% (στις 655 μονάδες, στις 4.25 μμ) με μεγάλο τζίρο, 120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης μεγάλες ανόδους στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX +6% πολύ κοντά στο υψηλό 8μήνου).

Η κυριότερη αιτία της σημερινής εκπληκτικής ανόδου είναι η είδηση ότι εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer με αποτελεσματικότητα 90% θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως σε δεκάδες εκατ δόσεις. Δεύτερη αιτία είναι η απρόσμενη αναβάθμιση από την Moodys του ελληνικού κυβερνητικού χρέους από Β+ σε Βαα3. Και τρίτη αιτία η εκλογή του Μπάιντεν ο οποίος υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε “quantitative easing” μεγαλύτερο από αυτό που είχε υποσχεθεί ο απερχόμενος Τραμπ.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά οριακά το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 651 μονάδων (κορυφή Β) που για εμάς παίζει ρόλο σηματοδότη αγορών.

Ωστόσο, τα backtesting ανάλογων περιστατικών στα από 1992 γραφήματα του ΓΔ είναι μάλλον απογοητευτικά. Από τις 10 αγορές που έγιναν σε ανόδους του ΓΔ πέραν του +8% μόνον 3 ήσαν κερδοφόρες εφόσον το κλείσιμο των θέσεων γινόταν με καθοδική διάσπαση ΕΚΜΟ30 ενώ η μια αγορά που έγινε (τον Φεβρουάριο 2015 επί αρχών ΣΥΡΙΖΑ) με ανοδική διάσπαση του στροφέα ΥΚ20 με άνοδο άνω του +10% απέβη ζημιογόνα με κλείσιμο θέσεων με τον ΕΚΜΟ30.

Συνεπώς, σήμερα θα ακολουθήσουμε μια μετριοπαθή στρατηγική :

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 645 μονάδες ώστε να πάρει σήμα από τον προεξοφλητικό στροφέα ή αν κλείσει πάνω από τις 651 μονάδες ώστε να πάρει σήμα από τον στροφέα – υψηλό 20 ημερών, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 75%.

Μετοχές

Η σημερινή τεράστια άνοδος οφείλεται σε εκτινάξεις άνω του +15% (!) υπερπωλημένων μετοχών δηλ τραπεζών, διηλιστηρίων και ΑΡΑΙΓ-ΟΤΟΕΛ. Οι νικήτριες μετοχές που δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από την πανδημία δεν έχουν ανόδους άνω του +7%.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ.

Θα αγοράσει 3-4 νικήτριες μετοχές εταιριών που δεν σημείωσαν μεγάλες πτώσεις στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2020 ή και είχαν ανόδους, μεταξύ των οποίων τις : ΣΑΡ, ΜΥΤΙΛ ,ΠΛΑΚΡ, ΤΕΝΕΡΓ. ΑΔΜΗΕ, ΣΕΝΕΡ και ΑΒΑΚΑ και μόνον μια υπερπωλημένη, τα ΕΧΑΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text