Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά σήμερα (Τρίτη, 10/11/2020)μ όλα σχεδόν τα τεράστια χθεσινά κέρδη και την θέση του πάνω από τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ κρατά σήμερα (Τρίτη, 10/11/2020)μ όλα σχεδόν τα τεράστια χθεσινά κέρδη και την θέση του πάνω από τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική είναι η σημερινή εμφάνιση της αγοράς καθώς ο ΓΔ ιδιαίτερα ανθεκτικός διορθώνει μόνον κατά -0,00% (στις 652 μονάδες, στις 3.50 μμ) μετά το χθεσινό απίστευτο +11%. Ο σημερινός τζίρος είναι μεγάλος (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά πιθανόν να μην ξεπεράσει τον χθεσινό πολύ μεγάλο των 113 εκατ., οι δε ευρωπαϊκοί δείκτες εμφανίζουν παρόμοια συμπεριφορά (DAX -0,50% μετά το χθεσινό περίπου +5%).

Στο γράφημα διακρίνουμε τρεις σχεδόν ισοϋψείς κορυφές Β, Β’ και Β’’ στο εύρος των 651 -664 μονάδων. Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την κορυφή Β’’ των 664 μονάδων, τότε θα έχουμε σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Αντίθετα, εάν ο ΓΔ διορθώσει άσχημα κάτω του ΕΚΜΟ30 των 610 μονάδων, τότε πιθανόν να ακολουθήσει άσχημο πισωγύρισμα της καθοδικής τάσης, οπότε τότε θα φροντίσουμε να μειώσουμε μετοχικές θέσεις.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 84% με μετοχές και 16% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι έντονα πτωτικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο, η δε ήπια πτώση του ΓΔ οφείλεται στην άνοδο τών δεικτοβαρών μετοχών ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΕΕΕ, ΜΟΗ και ΔΕΗ.

Δύο μετοχές μας εντυπωσιάζουν σήμερα, η ΣΕΝΕΡ (+4%) με μέτριο όγκο, η μοναδική μετοχή που σημειώνει σήμερα νέα υψηλά 6μήνου και ο ΟΠΑΠ και αυτός με μεγάλη άνοδο +5%  που προσεγγίζει τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό 4μήνου των 8,70% (τρέχουσα τιμή 8,44). Η ΑΡΑΙΓ (+8,25%) δεν μας ελκύει ιδιαίτερα διότι είναι πολύ άσχημα χτυπημένη από το φετινό πρόβλημα και πιθανόν να αργήσει περισσότερο από τις άλλες μετοχές να αναρρώσει. Το ίδιο ισχύει και για την ΟΤΟΕΛ, πάει αρκετά καλά για «τουριστική» μετοχή (χθές διέσπασε ανοδικά στοφέα – υψηλό 5μήνου και σήμερα βαστά τα χθεσινά κέρδη) αλλά δεν παύει να είναι μια κατά βάση μετοχή τουριστικού κλάδου.

Η ΔΕΗ πλησιάζει το στροφέα της των 5,60% με μικρή σήμερα άνοδο +0,30% , στα 5,45 ευρώ.

Τέλος, ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ συμπεριφέρεται σήμερα υπεράνω των προσδοκιών μας χάνοντας αυτή τη στιγμή -0,20% μετά το χθεσινό επικό +27% όταν από τα χαμηλά 30ετίας των κάτω των 250 μονάδων βρέθηκε μονομιάς πάνω από τις 300 μονάδες και σήμερα βαστά καλή θέση στις 308 μονάδες.

Σημείωση. Από σήμερα εισάγουμε την ΠΑΠ (Παπουτσάνης) στην λίστα των παρακολουθούμενων μετοχών με ικανοποιητική για μικρούς επενδυτές ρευστότητα καθώς κατά τους τελευταίους μήνες ξεπέρασε την απαίτησή μας για μέσο ελάχιστο ημερήσιο τζίρο άνω των 10.000) ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text