Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έστω και με μικρή άνοδο, καταφέρνει σήμερα, Τετ, 11/11/20, να πετύχει νέο υψηλό σχεδόν διμήνου

Ο ΓΔ έστω και με μικρή άνοδο, καταφέρνει σήμερα, Τετ, 11/11/20, να πετύχει νέο υψηλό σχεδόν διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αντί να διορθώσει την σπάνια +11% προχθεσινή άνοδο, σημειώνει τώρα (3.55 μμ) οριακά νέα υψηλά 7 εβδομάδων ξεπερνώντας κατά μια μονάδα το προχθεσινό υψηλό των 655 μονάδων θέλοντας να μας δείξει ότι η προχθεσινή έκρηξη ήταν λογική και ικανή να τροχιοδοτήσει διατηρήσιμη ανοδική τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε μια πιο σημαντική αντίσταση, αυτή της κορυφής Β’ των 663 μονάδων που είναι υψηλό κλείσιμο 5μήνου με την σημαντικότητα της να ενισχύεται και από την διέλευση του αξιόπιστου μεσομακροχρόνιου κινητού μέσου ΑΚΜ200 ημερών.

Αρα, σήμερα θα κάνουμε πολύ μικρές αγορές εφόσον ο ΓΔ ξεπεράσει σε τιμές κλεισίματος τις 655,5 μονάδες και πολύ περισσότερες αν σε μια επόμενη μέρα ο ΓΔ ξεπεράσει τον μεσομακροχρόνιο στροφέα των 663 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το αγκίστρι των 655,5 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση από 73% σε 77%.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 10 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΑΡΑΙΓ, ΜΟΗ, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΟΤΟΕΛ, ΠΑΠ, ΕΤΕ, ΟΛΘ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΟΤΕ, ΙΝΛΟΤ και ΣΕΝΕΡ, που σημειώνουν πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου, τους όγκους και την διαγραμματική θέση, θεωρούμε την ΕΛΧΑ την οποίαν θα αγοράσουμε αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 655,5 μονάδες.

Σήματα αγορών αλλά ασθενή λόγω μικρών όγκων (σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες) δίνουν σήμερα οι ΟΛΘ, ΑΡΑΙΓ και ΔΕΗ.

Νέα υψηλά 5μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΟΤΟΕΛ, ΟΛΘ, ΑΡΑΙΓ και ΔΕΗ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος, γεγονός που δείχνει ότι το αναμενόμενο εμβόλιο κορονοϊου άλλαξε την φορά την κύριας τάσης στο ΧΑ.

Δείκτης τραπεζών : παρουσιάζει παρόμοιο γράφημα με του ΓΔ καθώς διασπά οριακά ανοδικά το προχθεσινό αγκίστρι αλλά θέλει μεγάλη άνοδο, άνω του +10%, για να διασπάσει την σημαντικότερη αντίσταση – υψηλό 4μήνου των 343 μονάδων (τρέχουσα τιμή 308 μον).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text