Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα - Τί θα συναντήσουμε στο επόμενο διάστημα - Το ενδεχόμενο μιας ζημιογόντας πράξης.

Ο ΓΔ σήμερα - Τί θα συναντήσουμε στο επόμενο διάστημα - Το ενδεχόμενο μιας ζημιογόντας πράξης.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα δεν κατόρθωσε να διασπάσει τον ΚΜΟ-200 ημερών (ο οποίος σήμερα βρέθηκε στις 658,42 μονάδες). Όμως, απέδειξε κάτι πολύ σημαντικό: άντεξε την πρωτοφανή άνοδο του +11,46% και μάλιστα, σήμερα, την ξεπέρασε, με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών (69 εκατομμύρια ευρώ περίπου). Αυτό συνιστά μία επιτυχία και επιβεβαίωση της αλλαγής επιπέδου του Γενικού Δείκτη και ενδεχομένως και της τάσης. Αν η τάση μεταβληθεί, θα αποδειχθεί κατά τις επόμενες μέρες. Για να θεωρήσουμε ότι μεταβάλλεται η τάση και ότι ο Γενικός Δείκτης αποκτά δυναμική, κατά την άποψή μας, θα πρέπει να ξεπεραστεί το υψηλό του περασμένου Ιουνίου, των 683,43 μονάδων (5/6/2020).


Κατά την εκτίμησή μας όμως, τα οικονομικά στοιχεία δε συνηγορούν για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και του οικονομικού περιβάλλοντος. Για να υπάρξει μία “έγκυρη” αλλαγή της ψυχολογίας της αγοράς και της τάσης, θα πρέπει να υπάρξει σαφήνεια αναφορικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, εκτιμούμε ότι, κατά τις επόμενες 45 μέρες, θα κορυφωθεί η πανδημία στη χώρα. Και αυτό σημαίνει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως των θανάτων. Ήδη, στις αρχές του μήνα προβλέπαμε ότι οι θάνατοι για το μήνα Νοέμβριο θα κυμανθούν ανάμεσα στους 600 έως 700. Ενδεχομένως να ξεπεράσουμε το νούμερο αυτό. Για το μήνα Δεκέμβριο, οι τάσεις και τα μαθηματικά μοντέλα αναφέρουν προβλέψεις για περισσότερους από 1.000 θανάτους -και ίσως και για σημαντικά περισσότερους. Αντίστοιχες θα είναι και οι εξελίξεις στην Ευρώπη.

Εάν η τραγική αυτή πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, τότε πώς θα εξελιχθεί η ψυχολογία του κοινού. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.

 

Θέλουμε να αναφέρουμε ότι, η αβεβαιότητα που έχουμε μπροστά μας, είναι ακόμη υψηλή. Αυτή η κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει την επόμενη πράξη σε “αποτυχία”, δηλαδή να μπούμε και να βγούμε, με ζημιά. Βέβαια, αυτό ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Εμείς απλά βλέπουμε τη διάταξη του Γενικού Δείκτη και της καμπύλης του ΚΜΟ-200, υπολογίζουμε τα γεγονότα μπροστά μας και τα συνδυάζουμε με αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος.
Μέχρι στιγμής, έχουμε αποφύγει τις ζημιές στις πράξεις μας. Όμως, ακόμη και εάν υπάρξουν, θα είναι μικρού μεγέθους.

Πάντως, την ημέρα που θα εισέλθουμε στην αγορά, θα προσδιορίσουμε και την παραλλαγή που θα ακολουθήσουμε και το “σενάριο εξόδου”. Έχουμε αναφέρει ότι, είναι δύσκολο για κάποιον να προβλέπει την αγορά. Όμως, μπορεί να σχεδιάσει τις κινήσεις του, ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων. Και αυτό ακριβώς κάνουμε.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text