Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Πιθανή ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200. Οι κινήσεις του χαρτοφυλακίου του "απόλυτου συστήματος"

Πιθανή ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200. Οι κινήσεις του χαρτοφυλακίου του "απόλυτου συστήματος"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πιθανή ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200. Οι κινήσεις του χαρτοφυλακίου του "απόλυτου συστήματος"

Η εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς σήμερα, έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στην περιοχή των 664 - 665 μονάδων. Το Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών, μέχρι χθες ήταν 658,42 μονάδες, συνεπώς κάθε κλείσιμο πάνω απ' αυτή την τιμή θα αποτελέσει νέο Υψηλό 20 ημερών. Το Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών είναι οι 564,93 μονάδες που σημειώθηκαν στις 29/10/2020. Η τιμή αυτή, αν δεν ανατραπεί με νέα χαμηλότερη (κάτι που είναι δύσκολο να γίνει) θα αποτελεί το Χαμηλό 20 ημερών, έως την 25/11/2020. Η τιμή του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών ήταν χθες 659,36 μονάδες. Σήμερα, θα υποχωρήσει (καθώς υποχωρεί με ρυθμό περίπου 1,3 έως 1,4 μονάδες την ημέρα) και θα βρεθεί μεταξύ 657,9 - 658,0 μονάδες. Συνεπώς, κάθε κλείσιμο πάνω από τις 658,0 μονάδες, θα αποτελέσει ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 από τον Γενικό Δείκτη. Με άλλα λόγια συντρέχουν οι συνθήκες: α) ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ-200 ημερών και β) σχηματισμός νέου Υψηλού κλεισίματος 20 ημερών, ώστε με βάση τους κανόνες του απόλυτου συστήματος να θεωρήσουμε ότι παράγεται "σήμα εισόδου" στην αγορά.

Καθώς προχθές (9/11/2020) είχαμε εισέλθει στην αγορά κατά 50%, σήμερα, εφ' όσον ο Γενικός Δείκτης κλείσει πάνω από τις 658 μονάδες, θα αγοράσουμε μετοχές με το υπόλοιπο 50%.

Θα αγοράσουμε τις ίδιες μετοχές που είχαμε αγοράσει και προχθές, σε τιμή σημερινού κλεισίματος: ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ.

Όπως αναφέραμε και στις δύο προηγούμενες μέρες, δεν δεσμευόμαστε ότι θα διατηρήσουμε τις μετοχές αυτές για όλο το διάστημα που θα παραμένουμε εντός της αγοράς. Προς το παρόν, κρίναμε ότι θα έπρεπε να αγοράσουμε περισσότερο "επιθετικές" μετοχές. Όμως, αναλόγως των γενικότερων συνθηκών και εξελίξεων της αγοράς, αλλά των εξελίξεων στις κατ' ιδίαν μετοχές, θα κρίνουμε τα περαιτέρω βήματά μας. Βεβαίως, όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και όπως κάνουμε πάντα, θα ενημερώσουμε τους συνδρομητές μας επί τυχόν αλλαγών, από την προηγούμενη μέρα και θα εξηγήσουμε τους λόγους της κάθε απόφασής μας.

Σε χθεσινό μας σχόλιο (εδώ), εκφράσαμε τις επιπφυλάξεις μας για την εγκυρότητα του παρόντος σήματος. Βεβαίως, πάντα ισχύει ότι, "ποτέ δε μπορούμε να προβλέψουμε την αγορά". Προς το παρόν, ακολουθούμε το σήμα εισόδου. Στο τεύχος 222 (Νοέμβριος) θα αναλύσουμε το πώς θα "βγούμε" από την αγορά, πάντα με βάση τους κανόνες του "συστήματος".

 

EuroCapital


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text