Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ λίγο κάτω του υψηλού 4μήνου των 664 μονάδων, παγιώνει σήμερα (Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020) τα τεράστια κέρδη των σχεδόν 100 μονάδων ή +18% του τελευταίου 15νθημέρου

Ο ΓΔ λίγο κάτω του υψηλού 4μήνου των 664 μονάδων, παγιώνει σήμερα (Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020) τα τεράστια κέρδη των σχεδόν 100 μονάδων ή +18% του τελευταίου 15νθημέρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,45% (στις 655 μονάδες, στις 3.30 μμ), με δυσμενές κηροπήγιο (έναν διάττοντα), με μέτριους τζίρους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στην Ευρώπη (μικρή διόρθωση μετά από ισχυρό 10ήμερο ράλι) σταθεροποιείται σε ευνοϊκότατη διαγραμματική θέση, λίγο κάτω από τον μεσομακροχρόνιο στροφέα των 663 μονάδων, τον οποίον αν υπερκεράσει, θα έχουμε μια πολύ ευχάριστη λήξη του 2020 (με τον ΓΔ πάνω από τις 700 μονάδες).

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 663,50 μονάδες (+0,80%, λίγο δύσκολο για σήμερα), το ΤΧ θα αυξήσει την  μετοχική του έκθεση από 82% σε 90%.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή 3.20 μμ, το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ 3 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΑΛΜΥ και ΠΑΠ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΑΡΑΙΓ, ΣΕΝΕΡ και ΟΠΑΠ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η μικρής εμπορευσιμότητας και κεφαλαιοποίησης ΦΡΙΓΟ, μια penny stock (τιμής μικρότερης θα λέγαμε του ενός ευρώ) με βεβαρυμμένα θεμελιακά (πτώση κερδών και τζίρων και αρνητική καθαρή θέση) αλλά λαμπρού παρελθόντος, που σημειώνει σήμερα δεύτερο στην σειρά limit up +18,50% με τεράστιο όγκο 1,2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής έχοντας φτάσει τώρα  στα περίπου 8 λεπτά του ευρώ από περίπου 5 λεπτά προ 15νθημέρου. Η ΦΡΙΓΟ εδώ και πολλούς μήνες είναι μια κερδοσκοπική μετοχή για μικρούς επενδυτές και δεν ενδιαφέρει το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Διακρίνονται επίσης οι, ΤΙΤC που με καλή άνοδο +3% σημειώνει νέο υψηλό 4μήνου και ο ΠΑΠ που με μεγάλη άνοδο +5,60% και μεγάλους όγκους σχεδόν 100 χιλ τεμαχίων πλησιάζει το πρόσφατο υψηλό 10ετίας.

Αρκετά κριτήρια πλάτους εδώ και 2-3 μέρες  αποφαίνονται ότι βρισκόμαστε σε bull market. Τέτοια θετικά κριτήρια είναι να νέα υψηλά 4μήνου, σήμερα των ΕΕΕ, ΕΛΛ, ΚΟΥΕΣ, ΦΡΙΓΟ και ΤΙΤ έναντι κανενός νέου χαμηλού και αρκετές μετοχές που πλησιάζουν τους αγοραστικούς τους στροφείς – υψηλά 4μήνου όπως σήμερα  οι, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΚΑ, ΟΛΘ, ΚΡΙ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΛΠ, ΔΕΗ και ΠΡΟΦ έναντι καμίας μετοχής που να πλησιάζει πωλητικό στροφέα – χαμηλό 4μήνου.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +0,80% (λίγο δύσκολο). Θα προτιμήσουμε τις μετοχές που βρίσκονται κοντά στα υψηλά 4μήνου και με καλά εξαμηνιαία αποτελέσματα όπως τις, ΟΛΘ, ΚΡΙ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΛΠ, ΔΕΗ και ΠΡΟΦ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text