Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡA | Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο - Σήμα αγοράς από το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών"

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο - Σήμα αγοράς από το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο - Σήμα αγοράς από το "απόλυτο σύστημα συναλλαγών"

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα, ήδη από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η άνοδος της ελληνικής αγοράς ακολουθεί την άνοδο των χρηματιστηρίων της Ασίας, πολλά εκ των οποίων έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε σε νέο υψηλό 29 ετών (25.906 μονάδες).

 

Η αγορά της Αθήνας καταγράφει άνοδο (ΓΔ 683,57, +4,25% στις 12:40), σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές (εδώ). Αυτό δεν είναι παράξενο, αφού, το ελληνικό Χρηματιστήριο, δεν είχε πετύχει την ανάκαμψη που είχαν καταγράψει οι περισσότερες από τις διεθνείς αγορές, μετά την πτώση και τα χαμηλά του Μαρτίου.

 

Τα παράγωγα των αμερικανικών δεικτών, είναι ανοδικά (περίπου 1,00%) και δείχνουν ότι και η σημερινή μέρα, στη Νέα Υόρκη, θα είναι ανοδική (εδώ).

 

Καθώς, όπως εκτιμούμε, η άνοδος στην αγορά της Αθήνας, θα διατηρηθεί έως το κλείσιμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σήμερα θα υπάρξει “πρωτεύον” σήμα αγοράς, αφού ο ΓΔ θα διασπάσει τον ΚΜΟ-200 (με βάση το κλείσιμο της 13/11/2020 βρισκόταν στις 656,50 μονάδες), αλλά και θα σχηματιστεί νέο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών. Δηλαδή, θα ικανοποιούνται οι συνθήκες για μία πλήρη είσοδό μας στην αγορά.

 

Σημειώνουμε ότι, στις 9/11/2020, την ημέρα που η αγορά είχε ανέβει κατά 11,46% και ο ΓΔ είχε κλείσει στις 655,50 μονάδες, είχε υπάρξει ένα “δευτερεύον” σήμα αγοράς και είχαμε ήδη εισέλθει στην αγορά με το 50% του κεφαλαίου μας.

Σήμερα, συμπληρώνουμε τις αγορές μας με το υπόλοιπο 50%.

Θα αγοράσουμε τις ίδιες μετοχές που είχαμε αγοράσει και την 9/11/2020.

 

Αρκετοί συνδρομητές, θα αναρωτηθούν πάλι, γιατί εισερχόμαστε στην αγορά σε μία συνεδρίαση που ο ΓΔ ανεβαίνει κατά τουλάχιστον 4%.

Η απάντησή μας θα είναι ίδια με προχθές: Επειδή, α) έτσι ορίζει το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” που, σ’ αυτές τις σελίδες έχουμε δεσμευτεί να ακολουθούμε και πρέπει να πειθαρχούμε στα σήματά του -η πειθαρχία είναι το βασικό “κλειδί” της επιτυχίας ενός επενδυτή και β) επειδή, τελικά ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιά θα είναι η περαιτέρω πορεία της αγοράς.

Από την πλευρά μας, χρησιμοποιώντας το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”, είμαστε βέβαιοι ότι, αν και όταν απαιτηθεί, θα τραβήξουμε το “φρένο” και θα βρεθούμε έγκαιρα εκτός αγοράς.

 

Τέλος, επισημαίνουμε την εξαιρετική επιτυχία που είχε το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, στον υπολογισμό του χρόνου εισόδου, αφού θα θυμάστε ότι, στο προηγούμενο τεύχος μας, επισημαίναμε ότι, “είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σήμα εισόδου στην αγορά, στο β’ δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου”.

 

Καθώς η κυκλοφορία του τεύχους Νοεμβρίου έχει μία μικρή καθυστέρηση (θα κυκλοφορήσει αύριο), διαβάστε ένα τμήμα της ύλης τους -μόνον στις σελίδες του site- εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text