Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 222 | 9μηνο 2020: Μεγάλη πτώση πωλήσεων και κερδών

9μηνο 2020: Μεγάλη πτώση πωλήσεων και κερδών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
9μηνο 2020: Μεγάλη πτώση πωλήσεων και κερδών

Ο νόμος -κακώς κατά την άποψή μας- δεν υποχρεώνει τις εταιρίες να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα 9μήνου, έστω και σε συνοπτική μορφή. Εν τούτοις, η υποχρέωση αυτή υφίσταται για τις εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται σε ορισμένους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες. Παράλληλα, επίσης δημοσιεύουν στοιχεία 9μήνου, ορισμένες εταιρίες που θεωρούν ότι έχουν κάτι σημαντικό-συνήθως θετικό- να επικοινωνήσουν προς το επενδυτικό κοινό. Εκτιμούμε ότι οι εταιρίες θα έπρεπε να είχαν την ευαισθησία -ή και την υπευθυνότητα- να ενημερώσουν το επενδυτικό κοινό, ακόμη και όταν κάτι άσχημο συμβαίνει σ’ αυτές ή όταν, η αβεβαιότητα του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος δεν επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων για την πορεία τους.

Μέχρι την 13/11/2020, μόλις 12 εταιρίες είχαν δημοσιεύσει αποτελέσματα 9μήνου -ορισμένες με πλήρη οικονομική έκθεση και άλλες με δελτία τύπου, χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το σύνολο των μεγεθών τους. Αυτός ο αριθμός είναι μικρός και ανεπαρκής για να υπάρξουν συγκεκριμένα συμπεράσματα για την πορεία των εισηγμένων εταιριών. Εν τούτοις, μας δίνει μία εικόνα για την προβληματική πορεία των περισσότερων, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει ότι, η θετική εξέλιξη των επιχειρηματικών μεγεθών της περιόδου 2016 - 2019, δε διεκόπη απλά, αλλά ανατράπηκε τελείως.

Ο παρακάτω πίνακας, θα παραμείνει ενεργός και, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα ενημερώνεται με ό,τι νεότερο στοιχείο δημοσιευτεί. Μπορείτε να τον βλέπετε εδώ.

Παράλληλα, αν επιλέξετε το σύνδεσμο στις στήλες “στοιχεία”, μπορείτε να δείτε το δικό μας αρχείο, με συνοπτικά επεξεργασμένα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων 5 ετών. Στους πίνακες αυτούς, δε χρησιμοποιούμε στοιχεία τριμήνων, παρά μόνον αυτά του 6μήνου και του έτους.

Δείτε τον πίνακα σε περιβάλλον excel εδώ

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: