Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με άλμα +5,20% (στις 689 μονάδες, στις 4.20 μμ) ο ΓΔ διασπά σήμερα, Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, το υψηλό 8μήνου των 683 μονάδων δεχόμενος ταυτόχρονα σήματα αγορών από αξιόπιστους μεσομακροχρόνιους δείκτες

Με άλμα +5,20% (στις 689 μονάδες, στις 4.20 μμ) ο ΓΔ διασπά σήμερα, Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, το υψηλό 8μήνου των 683 μονάδων δεχόμενος ταυτόχρονα σήματα αγορών από αξιόπιστους μεσομακροχρόνιους δείκτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Λαμπρή είναι η σημερινή ημέρα για τους long του ΧΑ καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +5,20% (στις 689 μονάδες) και μεγάλους όγκους (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), διασπά ανοδικά το υψηλό οκταμήνου των 683 μονάδων του Απριλίου 2020, ενώ οι ίδιες ακριβώς εξελίξεις, νέα υψηλά 8μήνου, διαδραματίζονται και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αιτίες είναι τα αναμενόμενα εμβόλια και οι αναμενόμενοι πακτωλοί της ΕΚΤ.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά σήμερα τις κορυφές Β, Β’ και Β’’ καθώς και την κορυφή Υ του 8μήνου των 683 μονάδων. Το φίλτρο όγκου (οι σημερινοί όγκοι να είναι μεγαλύτεροι του μέσου όρου του κυλιομένου διημέρου) επιβεβαιώνουν την σημερινή διάσπαση του ΓΔ αλλά όχι και ο δείκτης συσσωρεύσεων/διανομών OBV, η μαύρη γραμμή στο κάτω διάγραμμα, ο οποίος δεν σημειώνει σήμερα νέο υψηλό εποχής.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεχόμενο σήματα αγορών από τα αξιόπιστα συστήματα του κανόνα 12 εβδομάδων, ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80) θα ανεβάσει σήμερα την μετοχική του έκθεση από 86% σε 93% αγοράζοντας μετοχές που δούμε παρακάτω.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 9/10 των μετοχών ενώ τα 2/3 των ανοδικών σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι τα rebound των «χτυπημένων» μετοχών δηλαδή, των τραπεζών , διυλιστηρίων και ομίλου Βασιλάκη συν την ΜΠΕΛΑ, ΦΡΙΓΟ και ΙΝΛΟΤ, επίσης χτυπημένες. Οι υπόλοιπες, αν φτιάχναμε έναν δείκτη τους, δεν θα ξεπερνούσαν σε άνοδο το +2,50%.

Ο ΔΤΡ (+15% !) σήμερα ξεπερνά το υψηλό τριμήνου των 350 μονάδων (σήμα αγορών) αλλά όχι και το υψηλό 8μήνου των 400 μονάδων του Απριλίου.

Οι μετοχές της ημέρας : όλες ανήκουν σε προβληματικές εταιρίες δηλαδή οι, ΦΡΙΓΟ, όλες οι Τράπεζες καθώς και οι ΜΟΗ-ΕΛΠΕ που φέτος το 2020 θα δώσουν απογοητευτικά αποτελέσματα.

Σήματα αγορών από τον κανόνα 12 εβδομάδων (αγορές στο υψηλό 3μήνου και πωλήσεις στο χαμηλό τριμήνου) δέχονται οι, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ και ΙΝΛΟΤ. Το πιο εντυπωσιακό είναι της ΙΝΛΟΤ λόγω του τρομερού όγκου, 1,3 εκατ τεμαχίων, και της μεγαλύτερης ανόδου της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή, +18,11%.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν μεσομακροχρόνια σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών 3μήνου ή των αγκιστριών τους : ΕΧΑΕ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΛΠ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΠΛΑΘ και ΠΡΟΦ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ. Σαν κύριο κριτήριο θα πάρει ειδικά σήμερα τους όγκους, οπότε διακρίνει τις, ΑΔΜΗΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text