TITAN CEMENT INTERNATIONAL

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
TITAN CEMENT INTERNATIONAL

To εννεάμηνο του 2020, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε ισχυρότερες οικονομικές επιδόσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω της ανθεκτικότητας των όγκων πωλήσεων στις περισσότερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Μετά την κάμψη της δραστηριότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η κατασκευαστική δραστηριότητα επανήλθε σύντομα ευθύς μόλις χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών να σημειώνει οριακή μείωση κατά 0,5%, διαμορφωμένος στα  € 1.202,4 εκατομμύρια. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) κατά το εννεάμηνο 2020 αυξήθηκε κατά 10,1% και διαμορφώθηκε στα € 229,4 εκατ. επωφελούμενη από την σταθερότητα των τιμών και των εσόδων, ενώ τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, ιδίως στη θερμική ενέργεια, οδήγησαν σε εξοικονόμηση δαπανών. Η καθαρή κερδοφορία έφθασε τα € 58 εκατ. έναντι € 45,2 εκατ. το εννεάμηνο 2019, σημειώνοντας αύξηση 28,1%.Ο όμιλος συνεχίζει να ακολουθεί τον μακροπρόθεσμο στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 20% την περίοδο 2021 - 2023.

Στους επιμέρους γεωγραφικούς τομείς (ΗΠΑ, Ελλάδα και Δ. Ευρώπη, Ν/Α Ευρώπη, Αν. Μεσόγειο και Βραζιλία), στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος, σημειώθηκε αυξημένο EBITDA, εκτός από την περίπτωση της Αν. Μεσογείου όπου καταγράφηκαν ζημιές € 1,1 εκατομμύρια.

Λόγω του δεύτερου κύματος πανδημίας, περιορίζεται η δυνατότητα πρόβλεψης από την διοίκηση. Όμως, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως η δραστηριότητα θα ακολουθήσει μια ικανοποιητική πορεία στις ΗΠΑ, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη,στην Αίγυπτο και στην Βραζιλία. Στην Τουρκία, με την κατάσταση να παραμένει ρευστή λόγω των μακροοικονομικών αλλά και των πολιτικών προκλήσεων, η δυνατότητα εκτιμήσεων για το 2021 είναι περιορισμένη.

Στην ενημέρωση των αναλυτών που πραγματοποίησε ο όμιλος, επισήμανε ότι, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, το πρότζεκτ του Ελληνικού, η γραμμή 4 του μετρό καθώς και τα έργα που θα προκύψουν από το ταμείο ανάκαμψης αποτελούν τα πρότζεκτ που αναμένεται να αναθερμάνουν την εγχώρια αγορά τσιμέντου. Επίσης, ο κ. Κολακίδης προανήγγειλε "πιο γενναιόδωρη" μερισματική πολιτική για το 2021 σημειώνοντας ότι για το 2021 αναμένεται να διατεθούν για επιστροφές στους μετόχους περί τα 30 εκατ. ευρώ ή και λίγο περισσότερο. (εδώ)

Το 2020 αναμένεται -λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνθήκες- να είναι ένα ικανοποιητικό έτος για την Τιτάν. Όμως, αναμένουμε σημαντική βελτίωση των μεγεθών κατά το 2021, κυρίως στο χώρο των ΗΠΑ, όπου αναμένεται να ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στις υποδομές. Βεβαίως, η εταιρία, πλήττεται -σε κάποιο βαθμό- λόγω του συσχετισμού της με τις εταιρίες που επιβαρύνουν την κλιματική αλλαγή. Θα απαιτηθεί αρκετό χρονικό διάστημα και μεγάλες επενδύσεις, ώστε να μπορέσει -ολόκληρος ο κλάδος- να βελτιώσει την περιβαλλοντική του εικόνα.

Πριν από δύο μήνες, όταν η τιμή της μετοχής βρισκόταν κοντά στα € 11,00, είχαμε εκφράσει θετική άποψη, την οποία διατηρούμε.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text