Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, να χωνέψει τα χθεσινά πολύ μεγάλα κέρδη και ταυτόχρονα πολιορκεί το φράγμα των 700 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, να χωνέψει τα χθεσινά πολύ μεγάλα κέρδη και ταυτόχρονα πολιορκεί το φράγμα των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Πολύ ικανοποιητικά συμπεριφέρεται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,40% (στις 694 μονάδες, στις 3.00 μμ) με καλόν όγκο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια εικόνα στην Ευρώπη (μικρές μεταβολές δεικτών στα υψηλά 8μήνου).

Στο γράφημα βλέπουμε την προσπάθεια του ΓΔ να απαγκιστρωθεί από τον εξάμηνο εγκλωβισμό του στο οριζόντιο κανάλι των περίπου 650 μονάδων με 600 μονάδες και να ακολουθήσει έτσι την από χθες εμφανισθείσα μεσομακροπρόθεσμη ανοδική τάση προς επίπεδα άνω των 700 μονάδων.

Θα είμαστε αισιόδοξοι όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό της χθεσινής εκτίναξης δηλαδή, όσο δεν θα πέφτει κάτω από τις 675 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές και 7% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν οριακά σε αριθμό τις καθοδικές ενώ 8 μετοχές, οι, ΜΙΓ, ΠΕΙΡ, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚΤ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΠΕ και ΛΑΜΔΑ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δύο, τις ΙΝΛΟΤ και ΑΛΦΑ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας. Καμία ίσως δεν αξίζει τέτοιο τίτλο αλλά αρκετά μας εντυπωσιάζουν οι, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και ΑΡΑΙΓ που σημειώνουν και σήμερα νέο υψηλό 4μήνου με αύξοντες όγκους. Όμως, αυτές οι τρείς καθώς και όλες οι τραπεζικές όπως και αρκετές μη τραπεζικές είναι βραχυχρονίως υπεραγορασμένες και επαπειλούμενες από βαθιά διόρθωση. Ακραίο παράδειγμα είναι η ΑΡΑΙΓ που μέσα στον Νοέμβριο έχει πετύχει ανέλπιστο άνοδο +100% !

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλό 4μήνου ή του αγκιστριού της δίνει σήμερα μόνον ο ΟΛΠ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΛΑΜΔΑ, ΓΕΚΤ, ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΘ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΡΟΦ, ΣΑΡ, ΟΠΑΠ, ΙΝΛΟΤ.

Νέα υψηλά 4μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ, ΤΙΤΚ, ΟΛΘ, ΔΕΗ και ΚΟΥΕΣ.

Συσσωρεύσεις εμφανίζουν οι ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤ , ΟΛΠ και διανομές καμία.

Ο Δείκτης τραπεζών ΔΤΡ με μικρή πτώση -0,40% κρατιέται πάνω από την χθες διασπασθείσα σημαντική αντίσταση των 350 μονάδων (τρέχουσα τιμή 353 μονάδες).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text