Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Γουόρεν Μπάφετ: Ο κρυφός άσος στο μανίκι του δισεκατομμυριούχου επενδυτή

Γουόρεν Μπάφετ: Ο κρυφός άσος στο μανίκι του δισεκατομμυριούχου επενδυτή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο διάσημος ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway φέρεται να ετοιμάζει δυναμική είσοδο σε δημόσια επιχείρηση – Θα επαναλάβει το «colpo grosso» της Phillips 66;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις επενδυτικές κινήσεις του CEO της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος φαίνεται να αγοράζει μία νέα μετοχή αλλά δεν προτίθεται να αποκαλύψει ακόμη τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του businessinsider, ο διάσημος επενδυτής φαίνεται να έχει εξασφαλίσει άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για να μην αποκαλύψει την τρέχουσα αγορά που εγγράφεται στο αρχείο 13F της Berkshire Hathaway για το τρίτο τρίμηνο.

«Οι εμπιστευτικές πληροφορίες έχουν παραλειφθεί από τα στοιχεία της εταιρείας και έχουν υποβληθεί χωριστά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ», σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway πιθανότατα θέλει περισσότερο χρόνο για να «χτίσει» πάνω στη νέα επένδυσή του. Κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του διασφαλίζει ότι άλλοι επενδυτές δεν θα σπεύσουν να πράξουν το ίδιο, γεγονός που θα ανέβαζε την αξία της εν λόγω μετοχής.

Μία γνώριμη στρατηγική

«Αναμφίβολα χτίζει μια μεγάλη θέση τώρα και ενδεχομένως να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν την κίνηση τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο οποίος παρακολουθεί στενά τον Μπάφετ για περισσότερα από 30 χρόνια.

«Δεν είναι πρώτη φορά που ο Μπάφετ εξασφαλίζει την εμπιστευτικότητα των ρυθμιστικών αρχών», σημείωσε ο Κας και ανέφερε ότι ο Μπάφετ είχε κινηθεί αναλόγως και το 2015 όταν πραγματοποίησε επενδυτικό άνοιγμα στην εταιρεία ενέργειας και logistics, Phillips 66.

Πράγματι, η ρήτρα εμπιστευτικότητας εμφανίζεται στο άρθρο 13F της Berkshire κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, το οποίο δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Ο Μπάφετ και η ομάδα του αποκάλυψαν λίγες εβδομάδες αργότερα ότι κατείχαν μερίδιο 2,5 δισ. δολαρίων στη Phillips 66.

Ενδεχομένως, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και η ομάδα του να ακολουθούν παρόμοια στρατηγική.

«Υποψιάζομαι ότι η Berkshire προετοιμάζεται για μία μεγάλη επένδυση σε μια δημόσια εταιρεία και θα ήθελαν να συνεχίσουν τη διαδικασία αθόρυβα», δήλωσε στο Business Insider ο Τζέιμς Σάναχαν, αναλυτής του Edward Jones.

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της Berkshire διαμόρφωσαν την αξία του χαρτοφυλακίου μετοχών της στα 245 δισ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται η συμμετοχή στην Kraft Heinz.

Η κρυφή επένδυση του Μπάφετ σηματοδοτεί την πρόθεση της εταιρείας του να αξιοποιήσει το τεράστιο κεφαλαιακό της απόθεμα με γνώμονα τη σταδιακή ανάκαμψη από την πανδημία.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text