Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Τετ, 18/11/2020) και το φράγμα των 700 μονάδων

Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Τετ, 18/11/2020) και το φράγμα των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ενθουσιασμός επικρατεί σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να διασπά επιτέλους μετά από 8 μήνες το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων με μεγάλη άνοδο +2,10% (στις 705 μονάδες, στις 4.05 μμ) με μέτριο για τις ημέρες τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ το ίδιο πετυχαίνουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, νέα υψηλά 8μήνου, αλλά με πολύ μικρότερη σήμερα άνοδο.

Η τάση του ΓΔ είναι ισχυρά ανοδική αλλά ήδη έχουμε εισέλθει σε υπεραγορασμένα επίπεδα +25% από το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 564 μονάδων που σημαίνει ότι είναι πιθανή μια βίαιη διόρθωση. Στο γράφημα του ΓΔ ο πλησιέστερος πυθμένας βρίσκεται πολύ χαμηλά στις 564 μονάδες, οπότε θα αναγκασθούμε να θέσουμε ένα προσωρινό stop loss στο μέσο της διαδρομής των 564-706 μονάδων δηλαδή, στις 625 μονάδες, το οποίο θα αναπροσαρμόσουμε στην πορεία όταν παρουσιασθεί ένας εμφανής πυθμένας.

Προς το παρόν κρατάμε τις υψηλές θέσεις μας όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 625 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο ενώ από τις θετικές, οι 15 σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Θα ξεχωρίσουμε αυτές με μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους.

Πρώτιστα, η ΠΛΑΘ που με μεγάλη άνοδο +15% και μεγάλους όγκους 275 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, πετυχαίνει νέα υψηλά έτους και διετίας διασπώντας εμφανή αντίσταση. Δεν έχουμε μάθει ακόμα τον λόγο της ανόδου της ΠΛΑΘ.

Η ΜΙΓ, +17,50% με 7,5 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής, προσπαθεί να φύγει από τα τάρταρα των 2 λεπτών του ευρώ (!) που είχε βρεθεί πρίν 3 εβδομάδες (τρέχουσα τιμή 0,037).  Πιθανόν να προχώρησε η συμφωνία πώλησης της ΒΙΒΑΡΤΙΑ.

Οι τραπεζικές μετοχές ΕΤΕ και ΑΛΦΑ με ανόδους γύρω στο +5% σημειώνουν νέα υψηλά 4μήνου αλλά και η ΠΕΙΡ συνεχίζει την ξέφρενη ανύψωση από τα 62 λεπτα του ευρώ προ 20ημέρου, στα σημερινά 96 λεπτά.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών 4μήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΓΕΚΤ, ΙΝΤΚΑ και ΠΛΑΘ. Μειονέκτημα είναι η υπεραγορασμένη κατάσταση του ΓΔ (+25% σε 3 εβδομάδες).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΡΙ, ΛΑΜΔΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ, ΠΡΟΦ.

Τέλος, νέα υψηλά εποχής σημειώνουν σήμερα οι, ΓΕΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΠΛΑΘ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ ΟΛΘ, ΤΙΤΚ, ΟΤΟΕΛ, ΕΛΧΑ, ΕΛΛ, ΚΟΥΕΣ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ. Η πληθώρα των νικητριών δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ανοδική αγορά ή οποία όμως χρειάζεται ανάπαυλα ή διόρθωση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text