Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Apple: Διακανονισμός 113 εκατ. δολ. για το Batterygate

Apple: Διακανονισμός 113 εκατ. δολ. για το Batterygate

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

To ποσό των 113 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η Apple στο πλαίσιο διακανονισμού με 33 πολιτείες, που την κατήγγειλαν ότι κατέστησε σκοπίμως πιο αργές τις συσκευές των παλαιότερων iPhone προκειμένου να οδηγήσει τους χρήστες σε νεότερες εκδόσεις.

Εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς έξυπνου κινητού επηρεάστηκαν όταν τα μοντέλα iPhone 6 και iPhone 7 έγιναν πιο αργά στη λειτουργία τους το 2016, σε ένα σκάνδαλο που έλαβε την ονομασία «Batterygate». Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τον διακανονισμό σε σχετικό αίτημα του BBC. Ωστόσο παλαιότερα είχε επισημάνει ότι αποφασίστηκε τα συγκεκριμένα μοντέλα να γίνουν πιο αργά, προκειμένου να διατηρηθεί περισσότερο η μπαταρία τους.

Ο διακανονισμός αυτός είναι ξεχωριστός από προηγούμενο, στον οποίο είχε καταλήξει τον Μάρτιο και με τον οποίο θα καταβάλει συνολικά 500 εκατ. δολάρια σε ιδιοκτήτες κινητών, που είχαν καταθέσει ομαδική αγωγή.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα, Μαρκ Μπρνόβιτς, έγραψε σε έγγραφο δικαστηρίου, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης: «Πολλοί καταναλωτές αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος να έχουν βελτιωμένη επίδοση των κινητών ήταν να αγοράσου νεότερο μοντέλο iPhone από την Apple. Βεβαίως η Apple κατανοούσε πλήρως τις επιπτώσεις της τάσης αυτής στις πωλήσεις».

Στο πλαίσιο του διακανονισμού πάντως η Apple δεν παραδέχθηκε κάποια παρατυπία ή παρανομία.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text