Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πυκνώνουν οι εξελίξεις γύρω από την Ελλάκτωρ

Πυκνώνουν οι εξελίξεις γύρω από την Ελλάκτωρ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πυκνώνουν οι εξελίξεις γύρω από την Ελλάκτωρ

Να πυκνώσουν αναμένεται τα επόμενα 24ωρα οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της αλλαγής μετοχικών ισορροπιών στον όμιλο Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ενδέχεται ακόμη και σήμερα να κλείσει η συμφωνία μεταξύ της ολλανδικής Reggenborgh Invest, των αδελφών Καλλιτσάντση και του αμερικανικού fund Farallon, που είχε παράσχει το 2018 χρηματοδότηση στους νυν επικεφαλής του εισηγμένου ομίλου, προκειμένου, αποκτώντας μετοχικά πακέτα (13%) του κατασκευαστικού ομίλου, να επικρατήσουν στο proxywar με τον Λ.Μπόμπολα και το Δ.Κούτρα.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, "θα δώσουν τα χέρια" για τη συμφωνία που θα αλλάξει τον ρου στην Ελλάκτωρ σε συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Θα είναι, όπως σημειώνουν με νόημα πληροφορημένες πηγές, μία από τις πολλοστές φορές που οι Ολλανδοί της Reggenborgh επισκέπτονται την Αθήνα. Αυτή τη φορά για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους αδελφούς Καλλιτσάντση που θα φέρει ανατροπές στην κατασκευαστική της Νέας Κηφισιάς.

Η συμφωνία της οποίας η ακριβής αρχιτεκτονική παραμένει άγνωστη φέρεται να περιλαμβάνει την απόκτηση από την Reggenborgh  του 27,3% του ποσοστού των Δημ. και Αναστ. Καλλιτσάντση, που έχει ενεχυριαστεί από το Farallon, έναντι δανείου 50 εκατ. ευρώ.Εάν ληφθεί υπόψη ότι η Reggenborgh ελέγχει στην Ελλάκτωρ το 5,4%, τότε το συνολικό ποσοστό της θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 32,7%, χαμηλότερο από την καταστατική πλειοψηφία.

Σε αυτή την περίπτωση, το επικρατέστερο σενάριο περιλαμβάνει την μη ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (call option) για το 12,5% που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ. Και κατ’επέκταση, ενδυναμώνεται το σενάριο που θέλει τον κ. Μπόμπολα να αποκτά εκ νέου ενεργό ρόλο στον όμιλο.

Εάν δεν υπάρξουν ανατροπές αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να λάβει χώρα έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και την υλοποίηση Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Οι εξελίξεις που αναμένεται να υπάρξουν το αμέσως προσεχές διάστημα δεν είναι ασυνάρτητες με τη φημολογία που κυκλοφόρησε ευρέως προχθές και θέλει οι εφοπλιστές Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος να ενδιαφέρονται για την "είσοδό" τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ.

 

Δημήτρης Δελεβέγκος

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text