Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Πλήθος πρωτότυπων στατιστικών στοιχείων, στην οθόνη σας!

Πλήθος πρωτότυπων στατιστικών στοιχείων, στην οθόνη σας!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πλήθος πρωτότυπων στατιστικών στοιχείων, στην οθόνη σας!

Ένα πλήθος στατιστικών στοιχείων, τα οποία μπορούν -ακόμη και από μόνα τους- να δώσουν μία πάρα πολύ κατατοπιστική ενημέρωση, τόσο για το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς, όσο και για μεμονωμένες μετοχές, βρίσκεται στο eurocapital.gr και σας καλούμε να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

Δείτε τα στο παρακάτω link (εδώ). Κατά την εκτίμησή μας, είναι από τα πιο πλήρη και πιο χρήσιμα στατιστικά που μπορεί κάποιος να βρει. Μερικά μάλιστα, είναι και μοναδικά.

Απλά ως παράδειγμα, ας επισημάνουμε δύο πολύ σημαντικά, τα οποία -δυστυχώς- σήμερα είναι δύσκολο να βρει κάποιος, απόλυτα ενημερωμένα. Η σχέση Ρ/Ε της κάθε μετοχής. Βρίσκεται εύκολα στο τμήμα “Χρηματιστήριο της Αθήνας”, στο αρχείο “Ρ/Ε και μερισματική απόδοση μετοχών” (δείτε εδώ). Το σημαντικό όμως είναι ότι, οι σχέσεις αυτές ενημερώνονται άμεσα, δηλαδή αμέσως μόλις δημοσιεύεται κάποιο νέο αποτέλεσμα. Αυτά όμως είναι δύο από τα πάρα πολλά στοιχεία που βρίσκει κάποιος στον πίνακα του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του “Χ&Α” (εδώ). Δείτε το και ψάξτε το. Θα το βρείτε χρήσιμο.

Ένας ακόμη πίνακας που είναι βέβαιο πώς μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμος για κάποιον επενδυτή είναι ο πίνακας “Καθημερινά στατιστικά στοιχεία επί τιμών και συναλλαγών”. Ο πίνακας αυτός είναι ένας καλά μελετημένος, πρωτότυπος πίνακας που μας δίνει στατιστικά και συγκριτικά και διαχρονικά στοιχεία για τις τιμές, τον όγκο συναλλαγών, την αξία των συναλλαγών, τον αριθμό των πράξεων, την κατοχή της μετοχής από τα Αμοιβαία Κεφάλαια και πολλά άλλα. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν κάποιον να αντιληφθεί αν μία μετοχή έχει εμπορευσιμότητα και αν η ενασχόληση με τη μετοχή αυτή έχει νόημα. Για παράδειγμα, έχει σημασία να γνωρίζουμε τον μ.ο. του όγκου ή της αξίας συναλλαγών μιας μετοχής κατά το 2020 και το πώς τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται με τα αντίστοιχα των ετών 2019 και 2018.

Όμως, είναι πολλά ακόμη. Δεκάδες σελίδες στατιστικών που καλύπτουν κάθε πλευρά της χρηματιστηριακής δραστηριότητας και των διαπραγματευόμενων μετοχών. Σας συνιστούμε, όχι απλά να επισκέπτεστε τη σελίδα των στατιστικών στοιχείων, αλλά να την κάνετε μια καθημερινή σας συνήθεια.

 

Το παρόν άρθρο είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 222 - Νοέμβριος 2020, του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ)
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text