Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Επικεφαλής IATA: Οι αεροπορικές θα χρειαστούν άλλα 70-80 δισ. δολ. για να επιβιώσουν

Επικεφαλής IATA: Οι αεροπορικές θα χρειαστούν άλλα 70-80 δισ. δολ. για να επιβιώσουν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επικεφαλής IATA: Οι αεροπορικές θα χρειαστούν άλλα 70-80 δισ. δολ. για να επιβιώσουν

Οι αεροπορικές εταιρείες σε διεθνή κλίμακα θα χρειαστούν ενίσχυση άλλων 70 έως 80 δισ. δολαρίων προκειμένου να επιβιώσουν της κρίσης της πανδημίας, εκτίμησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), μιλώντας σε γαλλική εφημερίδα, καθώς τα μέτρα περιορισμού επανέρχονται δριμύτερα για την αντιμετώπιση του νέου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού.

"Για τους επόμενους μήνες, ο κλάδος εκτιμάται ότι θα χρειαστεί 70 έως 80 δισ. δολ. σε πρόσθετη βοήθεια", δήλωσε ο Alexandre de Juniac στην La Tribune. "Αλλιώς οι εταιρείες δεν πρόκειται να επιβιώσουν".

Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών έχει δεχθεί ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς των κυβερνήσεων παγκοσμίως για την επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο έχει λάβει συνολικές κρατικές ενισχύσεις οι οποίες αγγίζουν μέχρι στιγμής τα 160 δισ. δολάρια.

"Όσο περισσότερο διαρκέσει χρονικά η κρίση, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για χρεοκοπίες", πρόσθεσε ο κ. de Juniac.

"Περίπου 40 αεροπορικές εταιρείες" βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και είτε χρεοκοπούν άμεσα είτε θα τεθούν υπό ειδική διαχείριση", συμπλήρωσε.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας οδήγησαν πολλές εταιρείες να καθηλώσουν στο έδαφος το σύνολο του στόλου τους. Πολλές κυβερνήσεις επενέβησαν για να αποσοβήσουν χρεοκοπίες με δάνεια, επιχορηγήσεις και κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων αεροπορικών εταιρειών.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text