Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Διαβάσαμε - Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε - Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ύφεση 10,5% το 2020 (έναντι αρχικής εκτίμησης 8,2%) και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 4,8% (έναντι αρχικής εκτίμησης 7,5%) προβλέπει το τελικό κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι δαπάνες για την αντιμετώπισης της πανδημίας, το 2021 θα φτάσουν τα 5,5 δις ευρώ εκ των οποίων τα 2,5 δις φορούν σε προβλεπόμενες εκταμιεύσεις και τα άλλα 3 δις ευρώ θα δεσμευτούν ως «μαξιλάρι» για να χρησιμοποιηθούν εφόσον κριθεί απαραίτητο. Όσον αφορά το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, αυτό εκτιμάται ότι το 2021 θα φτάσει στο 3,88% του ΑΕΠ (έναντι πρόβλεψης για 1,1% του ΑΕΠ.) (εδώ)

 

Το Σεπτέμβριο του 2020 , το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε έλλειμμα ύψους 499 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 914 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2019, λόγω της σημαντικής επιδείνωσης του ισοζυγίου υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς μόνο από τη βελτίωση που παρουσίασαν τα ισοζύγια αγαθών, πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων. Ο περιορισμός του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών οφείλεται κυρίως στη μείωση των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές υπηρεσίες, καθώς οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 73,9% και 71,4% αντίστοιχα σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο. Επιδεινώθηκε επίσης το ισοζύγιο μεταφορών, λόγω της μείωσης των καθαρών εισπράξεων από θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές. (εδώ)

 

Στα 364,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020 το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, καταγράφοντας αύξηση κατά 1,9 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος Ιουνίου 2020. Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) προκύπτει πως στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020 το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης που είχε σταθερό επιτόκιο αντιστοιχούσε στο 96,6% του συνολικού χρέους, όταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 αντιστοιχούσε στο 94,6% του συνολικού χρέους. Ομοίως, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020 το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης που είχε κυμαινόμενο επιτόκιο αντιστοιχούσε στο 3,4% του συνολικού χρέους, όταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 αντιστοιχούσε στο 5,4% του συνολικού χρέους. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 364,8 δισ. ευρώ του χρέους τα 248,5 δισ. ευρώ (68%) αφορούν στα δάνεια από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. (εδώ)

 

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Οκτώβριο 2020, ανήλθε σε 993.934 άτομα. Από αυτά 527.387 (ποσοστό 53,06%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 360.439 (ποσοστό 36,26%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 633.495 (ποσοστό 63,74%). Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 60.509 (ποσοστό 6,15%). (εδώ)

 

Σε τρεις διαφορετικές «δεξαμενές» ξένων αγοραστών και ενοικιαστών κατοικιών στοχεύει η ελληνική Πολιτεία, προκειμένου να επαναφέρει τη ζήτηση και τη ρευστότητα στην κτηματαγορά και την οικονομία, αντίστοιχα. Στους μέχρι πρότινος επενδυτές εκτός Ε.Ε. που ενδιαφέρονται για την έκδοση άδειας παραμονής, μέσω του προγράμματος της Golden Visa, έρχονται τώρα να προστεθούν οι επαγγελματίες που εργάζονται σε εταιρείας υψηλής τεχνολογίας (μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες που έφυγαν από την χώρα τα προηγούμενα χρόνια), γνωστοί και ως «ψηφιακοί νομάδες», αλλά και οι συνταξιούχοι από χώρες της Βορείου και Δυτικής Ευρώπης. Όπως προανήγγειλε πρόσφατα ο κ. Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση προωθεί μια νέα ρύθμιση, με την οποία θα προσφέρεται 50% έκπτωση στον φόρο εισοδήματος για τα πρώτα επτά χρόνια διαμονής στην Ελλάδα σε όσους πολίτες ξένων χωρών μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα στην χώρα. (εδώ)

 

Ξεκινάει η, μια μεγάλη χωροταξική και πολεοδομική παρέμβαση για τη δημιουργία δυο υπερτοπικών-μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων. Για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος συμφώνησαν η Κυβέρνηση, ο Δήμος Αθηναίων ως επισπεύδων και συντονιστής, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και η ΑΕΠ Ελαιώνα. Το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bankως εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής. (εδώ)

 

H επιβολή περιορισμών στην κίνηση και την παραγωγή σε βασικές χώρες προορισμού των εξαγωγών και η αναπόφευκτη ύφεση διεθνώς επηρέασαν αρνητικά τη ζήτηση και τις φορτώσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου της ElvalHalcor. Παρά τη θετική επίδραση των θερινών μηνών λόγω του ανοίγματος της αγοράς επήλθε μείωση των όγκων κατά 5,4% για το εννεάμηνο. Αντίστοιχα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ElvalHalcor παρουσίασε κάμψη της τάξης του 6,2% και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 90,9 εκ. ευρώ έναντι 118,9 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τέλος, η μείωση των όγκων πωλήσεων και των τιμών των μετάλλων επηρέασε και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας που διαμορφωθήκαν σε 24,1 εκ. ευρώ έναντι 42,5 εκ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019. (εδώ)

 

Η πανδημία COVID-19 ήταν αδίστακτη για την παγκόσμια οικονομία, αναφέρει η Moody’s Analytics, η οποία ανήκει στον όμιλο της Moody΄s ωστόσο αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία αναλύσεων. Η Ελλάδα χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνει, με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 15,2% σε ετήσια βάση. Παρά την πανδημία, η χώρα γνώρισε έκρηξη των επενδύσεων τους τελευταίους έξι μήνες, τονίζει η Moody’s Analytics. Σημαντικό σε αυτό είναι το κλίμα που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει καθ 'όλη τη διάρκεια της θητείας της, δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει μια στροφή και έχει ως στόχο να αποτελέσει μία χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. Σημαντικά projects όπως το καζίνο στο Ελληνικό τα οποία είχαν παγώσει στο παρελθόν, μπήκαν "μπροστά" παρά την πανδημία. Και τα καλά νέα δεν σταμάτησαν εκεί, τονίζει ο οίκος. Η Microsoft ανακοίνωσε το σχέδιό της για την παρουσία της στη Ελλάδα, ενώ η Digital Realty ανακοίνωσε λίγο αργότερα την εξαγορά της Lamda Hellix, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες λειτουργίας data centers στη χώρα, και ακολούθησε η "πράσινη" επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια. Όλες αυτές οι θετικές εξελίξεις έχουν ήδη αντίκτυπο στον σχηματισμό παγίου κεφαλαίου στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η Moody’s Analytics. Τα στοιχεία υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο στο δεύτερο τρίμηνο, μειωμένα κατά 9% σε ετήσια βάση και 2% σε τριμηνιαία βάση. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, δεδομένου ότι μόνο η Φινλανδία από την ευρωζώνη, τα πήγε καλύτερα σε αυτό το μέτωπο. (εδώ)

 

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2020 σημείωσε μείωση 61,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019. Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου (84,5%), ενώ αντίστοιχη αύξηση (0,6%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2020 σημείωσε μείωση 31,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019. Η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2019 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου (69,5%), ενώ η μικρότερη μείωση (0,8%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. (εδώ)

 

Η REVOIL Α.Ε.Ε.Π. ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό σχετικά με την πορεία των θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών της για το εννεάμηνο του 2020 και το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Σημαντική άνοδο κατά 23% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Εταιρίας REVOIL Α.Ε.Ε.Π. το εννεάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα € 2,38 εκατ. έναντι € 1,94 εκατ. το 2019. Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της Εταιρίας ανήλθαν στα 543,3 εκατ. λίτρα, έναντι 533,5 εκατ. λίτρα το 2019, εμφανίζοντας αύξηση 1,8% περίπου. Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα €7,58 εκατ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 έναντι €7,41 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 2,3%. Στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα και την πτώση του τουρισμού, η Εταιρία συνέχισε να αυξάνει την κερδοφορία της προσθέτοντας ένα ακόμα κερδοφόρο τρίμηνο (+ 710 χιλ. ευρώ) προχωρώντας προς την ολοκλήρωση της χρήσης. Οι πωλούμενοι όγκοι σε καύσιμα κίνησης παρά την περιορισμένη τουριστική δραστηριότητα κινήθηκαν ελαφρώς μειούμενοι (λιγότερο από 2%). (εδώ)

 

Τα αποτελέσματα εννεάμηνου ανακοίνωσε η Eurobank, ανάμεσα σε αυτά τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 1,0% το εννεάμηνο σε €1.020εκ και τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 10,1% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε €275εκ. Σε σύνολο ενισχύθηκαν κατά 13,2% σε €1.546εκ. και κατά 22,0% το Γ΄ τρίμηνο 2020 σε €611εκ., λόγω κερδών από τα ομόλογα. Τα  προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €348εκ. το εννεάμηνο 2020, από €161εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε €1.081εκ. (εδώ)

 

Να πυκνώσουν αναμένεται τα επόμενα 24ωρα οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της αλλαγής μετοχικών ισορροπιών στον όμιλο Ελλάκτωρ. Ενδέχεται πολύ σύντομα να κλείσει η συμφωνία μεταξύ της ολλανδικής Reggenborgh Invest, των αδελφών Καλλιτσάντση και του αμερικανικού fund Farallon προκειμένου, αποκτώντας μετοχικά πακέτα (13%) του κατασκευαστικού ομίλου, να επικρατήσουν στο proxywar με τον Λ.Μπόμπολα και το Δ.Κούτρα. Πηγές αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές,"θα δώσουν τα χέρια" για τη συμφωνία που θα αλλάξει τον ρου στην Ελλάκτωρ. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την απόκτηση από την Reggenborgh  του 27,3% του ποσοστού των Δημ. και Αναστ. Καλλιτσάντση, που έχει ενεχυριαστεί από το Farallon, έναντι δανείου 50 εκατ. ευρώ.Εάν ληφθεί υπόψη ότι η Reggenborgh ελέγχει στην Ελλάκτωρ το 5,4%, τότε το συνολικό ποσοστό της θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 32,7%, χαμηλότερο από την καταστατική πλειοψηφία. (εδώ)

 

H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Διοίκησης ΟΛΠ και των Σωματείων (ΟΜΥΛΕ) και την υπογραφή της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εκπροσώπους του υπαλληλικού προσωπικού των εργαζομένων με τριετή διάρκεια. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang ‘'Η υπογραφή της νέας σύμβασης αντικατοπτρίζει το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων και την κοινή βούληση να προχωρήσουμε μαζί σε νέες επιτυχίες για το λιμάνι του Πειραιά". (εδώ)

 

Τις τεράστιες προοπτικές που διαμορφώνονται για τον κλάδο των logistics στη χώρα μας επιβεβαιώνει το μπαράζ των επενδύσεων που κάνουν διεθνείς αλλά και εγχώριοι όμιλοι, με τη BriQ Properties ΑΕΕΑΠ να ανακοινώνει νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Πιο συγκεκριμένα η εισηγμένη BriQ Properties, βραχίονας του ομίλου Quest Συμμετοχών στο χώρο των ακινήτων και του real estate, δρομολογεί την κατασκευή σύγχρονου και «καθετοποιημένου» συγκροτήματος Logistics στον Ασπρόπυργο Αττικής αγοράζοντας τρία οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 27.389,50 τ.μ., έναντι συνολικού τιμήματος 2,025 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά «κλείδωσε» στις 16 Νοεμβρίου και επιβεβαιώνει τη… στροφή του ομίλου σε επενδύσεις στον κλάδο των logistics. (εδώ)

 

Η «PASAL Development SA» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό πως στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε,   αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό €9.102.451,50 με εισφορές σε είδος, με την έκδοση 18.204.903 νέων κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών ονομαστικής αξίας €0,50 η κάθε μία και με τιμή διάθεσης €1,10 έκαστη. (εδώ)

 

Η υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί μία ακόμη σοβαρή «εκκρεμότητα» που έπρεπε να διευθετηθεί από την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ, με γνώμονα πάντοτε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.  Όσο κι αν αποτελεί “δύσκολη άσκηση”η επικείμενη νέα αύξηση του ποσοστού του ΤΧΣ στην τράπεζα που θα οδηγήσει σε προσωρινή κρατικοποίηση πριν την “καθαρή” ιδιωτικοποίηση της τράπεζας σε μερικούς μήνες από σήμερα με τη συμμετοχή ισχυρών ιδιωτών μετόχων, το μέλλον μόνο καλύτερο μπορεί να είναι για την Πειραιώς αφού βγάζει το αγκάθι των CoCos που θα προκαλούσε συνεχή εκροή κεφαλαίων μέχρι το 2022. Αν, όπως είναι πλέον βέβαιο, η ΕΚΤ αποκλείσει την πληρωμή των τόκων του CoCo με μετρητά και η μη πληρωμή των τόκων προκαλέσει μετατροπή του CoCo σε κοινές μετοχές, τότε η εξέλιξη του κεφαλαίου της Τράπεζας θα ενισχυθεί σημαντικά. (εδώ)

 

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, σε συνεδρίαση  εξέτασε περιπτώσεις μετοχών εταιριών, οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου περί διαγραφής και αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών των ακόλουθων εταιριών,

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΥΙΟΙ Ε.ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε. (εδώ)

 

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) προβλέπει πως μέχρι το τέλος του έτους το παγκόσμιο χρέος θα εκτιναχθεί στο 365% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση σε σύγκριση με το περασμένο έτος, καθώς στα τέλη του 2019 το παγκόσμιο χρέος ανερχόταν στο 320% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Οπως τονίζει το IIF, το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί συνολικά κατά 15 τρισ. δολάρια στη διάρκεια του έτους και αναμένεται να κλείσει τη χρονιά στα 277 τρισ. δολάρια. Το IIF προειδοποιεί έτσι πως η συνεχής συσσώρευση χρέους θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε μια κατάσταση στην οποία θα απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να μειωθεί ο δανεισμός «χωρίς να πληγεί καίρια η οικονομική δραστηριότητα». (εδώ)

Αίτημα στην αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα αδειοδότηση του υποψηφίου εμβολίου τους καταθέτουν, οι Pfizer και BioNTech, όπως έκαναν γνωστό σε ανακοίνωσή τους. Στόχος των δύο εταιρειών είναι να επιτραπεί η χρήση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στις ΗΠΑ από τα μέσα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. (εδώ)

H ανακαταμέτρηση με το χέρι των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία επιβεβαίωσε τη νίκη με οριακή διαφορά του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν. Προς το παρόν, οι προσπάθειες του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών σε ορισμένες πολιτείες ή να αποδείξει πως κάτι δεν έγινε σωστά έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα του Τραμπ μπορεί να ζητήσει νέα επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια. (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text