Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 23.11.2020) να σταθεροποιηθεί λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 23.11.2020) να σταθεροποιηθεί λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Mάλλον ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε και την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ παρά την υπεραγορασμένη κατάστασή του (+25% από χαμηλό κλείσιμο 20ημέρου), εν τούτοις αρνείται να διορθώσει, γεγονός που φανερώνει δύναμη για περαιτέρω άνοδο.

Αυτή τη στιγμή, 4.05 μμ, ο ΓΔ ενισχύεται κατά +0,20% ενώ το πρωί είχε φτάσει και +1,35% (στο υψηλό περασμένης εβδομάδας των 708 μονάδων), με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες εικόνες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που και αυτά κινούνται κοντά στα υψηλά 8μήνου ή και 12μήνου.

Διατηρούμε τον εδώ και λίγες μέρες προβληματισμό μας σχετικά με την υπεραγορασμένη κατάσταση της αγοράς, πιστεύουμε ότι ελλοχεύει μια καλή διόρθωση η οποία δεν θα μας πτοήσει όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει περισσότερο του 1/3 του πρόσφατου ράλι δηλαδή, όσο δεν θα πέφτει κάτω των 660 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΠΛΑΘ, ΠΕΙΡ και ΑΤΤ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΙΚΤΙΝ, ΙΝΚΑΤ, ΦΡΙΓΟ , ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : η ΠΛΑΘ είναι η πιο εντυπωσιακή μετοχή σήμερα με μεγάλη άνοδο +7,50% και μεγάλους όγκους 150 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής, σε νέα υψηλά έτους και 5ετίας.  Τα άριστα αποτελέσματα του 6μήνου συνηγορούν για την εξαιρετική φετινή πορεία της ΠΛΑΘ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή αντίστοιχα καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων-ΥΚ60 ή αντίστοιχα έγκυρων στηρίξεων-ΧΚ60.

Τείνουν να δώσουν ως άνω σήματα αγορών οι, ΛΑΜΔΑ, ΠΛΑΙΣ, ΟΠΑΠ, ΦΡΙΓΟ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ και ΚΡΙ.

Νέα υψηλά 8μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΠΛΑΘ και ΙΝΛΟΤ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Βαριές διανομές σημειώνονται σήμερα στις δίδυμες ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ μετά τα πρόσφατα ράλι τους.

Τέλος, ο ΔΤΡ πλησιάζει σήμερα αισίως και το υψηλό Ιουνίου των 400 μονάδων με τρέχουσα τιμή τις 383 (+2,20%). Αναρωτιόμαστε αν το πρόσφατο ανέλπιστο ράλι +64% του ΔΤΡ οφείλεται σε τεχνική αντίδραση μετά τα χαμηλά 30ετίας του τέλους φετινού Οκτωβρίου ή οφείλεται σε προσδοκίες για επέμβαση της ΕΚΤ υπερ των τραπεζών ;

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text