Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Morgan Stanley: Διόρθωση έως 12% στον S&P 500 μέχρι το τέλος του 2020 - Ανάκαμψη το 2021

Morgan Stanley: Διόρθωση έως 12% στον S&P 500 μέχρι το τέλος του 2020 - Ανάκαμψη το 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Διόρθωση έως 12% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 αλλά ανάκαμψη τους επόμενους 12 μήνες «βλέπει» η Morgan Stanley.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, παρότι τυγχάνει να είναι bullish για τη Wall Street για το 2021, εκτιμώντας πως θα υπάρξει αύξηση 10%, είναι bearish για το διάστημα που απομένει μέχρι την αλλαγή του χρόνου.

Μάλιστα, οι αναλυτές της επισημαίνουν ότι δεν είναι οι μοναδικοί «ταύροι», αλλά γενικότερα υπάρχει μια ανησυχία για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικό γεγονός για την αδυναμία που παρουσιάζει η αγορά είναι η αδυναμία του S&P 500 να διασπάσει τις 3.600 μονάδες, παρά τα καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αλλά και την καθαρή εκλογή Biden.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο θα κινηθεί σε θετικό έδαφος για τους εξής λόγους

• Οι συστηματικές και / ή ροές λιανικής θα κρατήσουν τη Wall Street πιο ψηλά

• H εποχή ευνοεί

Οι λόγοι επικείμενης πτώσης βραχυπρόθεσμα είναι οι ακόλουθοι

• Tα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και έτσι υπάρχει κίνδυνος επιβολής ενός lockdown που θα μπορούσε να βλάψει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τους ισολογισμούς

• Tο εμβόλιο δεν θα προσφέρει τίποτα στην οικονομία μέχρι τον Απρίλιο

• Δεν υπάρχει κάποιο νεότερο σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική υποστήριξη

• Η μεταβίβαση της εξουσίας στη νέα κυβέρνηση δεν γίνεται ομαλά

• Τα hedge funds, το λιανικό εμπόριο και τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ήδη "στην" αγορά και δεν είναι πιθανό να αναλάβουν μεγαλύτερο κίνδυνο

• Το αίτημα του αμερικανικού Δημοσίου προς τη Fed να επιστρέψει κεφάλαια προκαλεί αβεβαιότητα

Ως εκ τούτου, έχοντας αυτά υπόψη, η Morgan Stanley εκτιμά πως είναι δύσκολο να υπάρξει ασφαλές συμπέρασμα με βάση τις βραχυπρόθεσμες ροές.

Αυτό που δίνει στην τράπεζα τη δυνατότητα να κάνει κάποιες διαπιστώσεις είναι η τεχνική εικόνα λόγω της «επαναλαμβανόμενης αποτυχίας του S&P 500 να σπάσει τις μακροπρόθεσμες γραμμές αντίστασης».

Και όμως, η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι στην πτώση είναι πιθανό να υπάρξει κύμα αγορών με τη βοήθεια του νέου δημοσιονομικού και νομισματικού πακέτου στήριξης – εφόσον η Fed παραμείνει ενεργή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμβουλή της είναι ότι «εάν υπάρξει πισωγύρισμα, χρησιμοποιήστε το για να κλίνετε προς υψηλότερη κυκλικότητα που μπορεί να είναι υπερπωλημένη».

Ξεχωριστά, η Morgan Stanley σημειώνει επίσης ότι την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου υπήρξε ένας νέος και απροσδόκητος κίνδυνος.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε από τη Fed να επιστρέψει τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια για να υποστηρίξει το CARES 1.

Ενώ η Fed θα μπορούσε απλώς να αυξήσει το QE για να αντισταθμίσει αυτή την ανησυχία, οι πιστωτικές αγορές θεώρησαν αυτή την κίνηση κακόσημη.

Φυσικά, κάθε πράγμα που θεωρείται «σφίξιμο» είναι ανεπιθύμητο αυτή τη στιγμή του έτους, όταν οι τράπεζες αναστέλλουν τις κανονικές τους δραστηριότητες.

Η ουσία είναι ότι «τόσο η δημοσιονομική όσο και η νομισματική πολιτική έχουν κατευναστική/κατασταλτική δράση, και όχι προληπτική.

Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση, οι μετοχές μπορούν να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά για να ανεβούν και να σπάσουν το επίπεδο αντίστασης η αγορά θα πρέπει πρώτα να… γλιστρήσει για να προκαλέσει την «κατάλληλη» απάντηση είτε από το Υπουργείο Οικονομικών είτε από τη Fed.

 

bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text