Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα, Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα, Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, λίγο πάνω από τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,20% (στις 702 μονάδες, στις 3.30 μμ) με μέτριους τζίρους (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη (πχ DAX +0,90% σε οριακά νέα υψηλά 8μήνου).

 

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να σχηματίζει ένα μικροσκοπικό άγκιστρο λίγο πάνω από τις 700 μονάδες ενώ οι μεγάλοι σημερινοί όγκοι, εφόσον το κλείσιμο γίνει θετικό, θα βοηθήσουν τον OBV της αγοράς να πετύχει νέο υψηλό 4μήνου, πράγμα που θα σημαίνει ότι έχει γίνει περιορισμένη συσσώρευση μετοχών μέσα στο εξάμηνο.

 

Η τάση έχει γίνει πλέον ανοδική, γεγονός που μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε ένα κλείσιμο χρονιάς 2020 του ΓΔ προς τις 800 μονάδες.

 

Οι ελπίδες μας θα διαψευσθούν αν ο ΓΔ υποπέσει άμεσα σε βαθιά διόρθωση χάνοντας το 1/3 ή το ½ της νοεμβριάτικης εκτίναξης κλείνοντας κάτω από τις 660 ή τις 630 μονάδες αντίστοιχα.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει θετικός, το ΤΧ θα προχωρήσει στις τελευταίες ίσως αγορές τις χρονιάς αγοράζοντας 500 μετοχές ΤΕΝΕΡΓ και ανεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 93% σε 97%.

 

Μετ΄ευχαριστήσεως, διαπιστώνουμε ότι χθες η αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου μπήκε σε θετικό έδαφος +0,20% από 31/12/19.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή ίσες με τις καθοδικές μετοχές ενώ 4 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΟΛΥΜΠ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριοση με τρεις, τις ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ και ΙΚΤΙΝ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : με κάποια δυσκολία ανακηρύσσουμε τις ΦΡΙΓΟ (+20% αλλά με άσχημα θεμελιακά στην εταιρία) και ΤΕΝΕΡΓ (+4% με ανοδική διάσπαση εγκυρότατης αντίστασης αλλά με μικρούς όγκους, μόνον 50 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής).

 

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλό τετραμήνου δίνουν σήμερα οι ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΙΣ, ενώ καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με την ανάποδη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν σαν τα παραπάνω σήματα αγορών οι, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ, ΑΔΜΗΕ, ΚΡΙ. ΛΑΜΔΑ, ΙΝΚΑΤΑ και ΙΝΛΟΤ ενώ καμία δεν τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

 

Νέα υψηλά 8μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΙΣ και ΠΛΑΘ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Η τάση είναι ανοδική.

 

ΔΤΡ χάνει αυτή τη στιγμή -1,40%, απ΄’ ότι φαίνεται οι κερδισμένοι ρευστοποιούν μέρος των τεράστιων κερδών του μήνα Νοεμβρίου όπου ο δείκτης έκανε ράλι +65%.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text