Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οι νέες τιμές-στόχοι για την Πειραιώς μετά τα αποτελέσματα και την απόφαση για το CoCo

Οι νέες τιμές-στόχοι για την Πειραιώς μετά τα αποτελέσματα και την απόφαση για το CoCo

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι νέες τιμές-στόχοι για την Πειραιώς μετά τα αποτελέσματα και την απόφαση για το CoCo

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Από 0,95 ευρώ έως 2 ευρώ τοποθετούν οι διεθνείς οίκοι την τιμή-στόχο που δίνουν για την Τράπεζα Πειραιώς, με τα τις χθεσινές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα τρίτου τρίμηνου και για τις νέες δράσεις για την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της συστημικής τράπεζας που έχει σχεδιάσει η διοίκηση για το 2021. Με αυτά τα δεδομένα, και με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της Πειραιώς στα 1,08 ευρώ  οι αναλυτές βλέπουν από πτώση 12% έως και ράλι 85%.

Πιο αναλυτικά, ο πιο "αυστηρός" οίκος, η Goldman Sachs τοποθετεί την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στο 0,95 ευρώ σε διάστημα 12μήνου (πτώση 12%)σημειώνοντας πως οι παράγοντες-κλειδιά που θα αλλάξουν στις εκτιμήσεις της είναι : (1) δυνητικές αναβαθμίσεις / υποβαθμίσεις της αξιολόγησης της Ελλάδας (2) η ανακοίνωση πρόσθετων συστημικών λύσεων για τον κλάδο που δεν προκαλούν dilution στους μετόχους, ή/και η υλοποίηση των κινδύνων εκτέλεσης γύρω από το σχέδιο "Ηρακλής", (3) θετικές / αρνητικές εκπλήξεις στο μέτωπο του κεφαλαίου της τράπεζας (4) μια αναβάθμιση / υποβάθμιση στις μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας  και (5) χαμηλότερη / περαιτέρω συμπίεση των περιθωρίων (έναντι προσδοκιών).

Από την πλευρά της η Citigroup, θέτει την τιμή-στόχο στα 1,40 ευρώ με σύσταση ουδέτερη και άρα βλέπει άνοδο κατά 27%, τονίζοντας πως διάφοροι παράγοντες μπορεί να εμποδίσουν τη μετοχή της συστημικής τράπεζας από το να υποαποδώσουν ή να ξεπεράσουν τον στόχο αυτόν: (1) καλύτερες ή χειρότερες από τις αναμενόμενες τάσεις ανάπτυξης εσόδων, οδηγούμενες από τα περιθώρια καθώς και την ικανότητα επιβολής προμηθειών στους πελάτες, (2) υψηλότερες προβλέψεις λόγω μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων ή / και νέων ρυθμιστικών απαιτήσεων, δεδομένου του υψηλότερου επιπέδου NPE και του δεύτερου χαμηλότερου δείκτη κάλυψης NPE που έχει η Πειραιώς, και 3) αποτυχία εκτέλεσης των προγραμματισμένων κεφαλαιακών ενεργειών.

Τέλος, η πιο bullish JP Morgan δίνει τιμή-στόχο τα 2 ευρώ και σύσταση ουδέτερη βλέποντας ράλι της τάξης του 85% και μάλιστα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Όπως σημειώνει, αν και μπορεί να πει κάποιος εύκολα ότι το προηγούμενο διάστημα έχει αφήσει σημαντικά "σημάδια" σε πολλές μετοχές λόγω των πιέσεων που άσκησε το σοκ της πανδημίας, πολύ λίγα από αυτά είναι τόσο δραματικά όσο το "σφυροκόπημα" που εχίνε υποστεί η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως σημειώνει, η συστημική τράπεζας διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο δείκτη P/TB για το 2022 στο 0.12x και με P/E στο 3x, ενώ ο δείκτης αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων RoTE τοποθετείται στο 4.2%. Η πτώση της από τις αρχές του έτους, όπως τονίζει, διαμορφώνεται στο 63% έναντι 56% για το τραπεζικό δείκτη.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text