Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΙΑΤΑ: 157 δισ. δολ. αι απώλειες των αεροπορικών στη διετία

ΙΑΤΑ: 157 δισ. δολ. αι απώλειες των αεροπορικών στη διετία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΙΑΤΑ: 157 δισ. δολ. αι απώλειες των αεροπορικών στη διετία

Οι αεροπορικές εταιρείες οδεύουν προς συνολικές απώλειες 157 δισ. δολαρίων φέτος και την επόμενη χρονιά, όπως προειδοποίησε σήμερα ο βασικός παγκόσμιος φορέας τους, αναθεωρώντας περαιτέρω επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τη βιομηχανία ως απάντηση σε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν βασικές αγορές.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), που τον Ιούνιο είχε προβλέψει 100 δισ. δολάρια σε απώλειες για μια περίοδο δύο ετών, ανέφερε ότι τώρα προβλέπει μόνο για φέτος έλλειμμα 118,5 δισ. δολαρίων και 38,7 δισ. δολαρίων επιπλέον για το 2021.

Η απαισιόδοξη πρόβλεψη υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος παρά τις θετικές ειδήσεις για την ανάπτυξη των εμβολίων κατά της Covid-19.

«Ο θετικός αντίκτυπος που θα έχει στην οικονομία και στην κίνηση στις αερομεταφορές δεν θα επέλθει μαζικά πριν από τα μέσα του 2021», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IATA Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ στο Reuters.

Στο 1/3 η επιβατική κίνηση

Οι αριθμοί των επιβατών αναμένεται να μειωθούν στο 1,8 δισ. φέτος από τα 4,5 δισ. το 2019, όπως εκτιμά η IATA, και θα ανακάμψουν μόνο μερικώς στα 2,8 δισ. την επόμενη χρονιά. Τα έσοδα από επιβάτες για το 2020 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 69% στα 191 δισ. δολάρια.

Οι εκτιμήσεις προβλέπουν το εκ νέου άνοιγμα κάποιων συνόρων έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, χάρη στον συνδυασμό των τεστ για Covid-19 και της ανάπτυξης εμβολίων.

Αντί για καραντίνα, τεστ

Η IATA επανέλαβε το αίτημά της προς κυβερνήσεις προκειμένου να αντικατασταθεί το καθεστώς της καραντίνας με εκτεταμένα προγράμματα διενέργειας τεστ.

«Βλέπουμε χώρες σταδιακά να μας ακούν», δήλωσε ο ντε Ζουνιάκ, επικαλούμενος τις πρωτοβουλίες για τεστ που είναι ήδη σε εξελίξη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.

Ενώ κάποιες κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρείες, όπως η αυστραλιανή Qantas, λένε ότι πιθανόν να απαιτηθεί ο εμβολιασμός των επιβατών για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, η προσέγγιση αυτή δεν αναμένεται να αποδώσει παντού, δήλωσε ο ντε Ζουνιάκ.

«Θα αποτρέψει τον κόσμο που αρνείται (το εμβόλιο) από το να ταξιδέψει», δήλωσε ο επικεφαλής της IATA. «Η συστηματική διενέργεια τεστ είναι ακόμα πιο κρίσιμη για το άνοιγμα των συνόρων παρά το εμβόλιο».

 

Διαβάστε το σύνολο της έκθεσης εδώ

 

Πηγές: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text