Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 25/11/2020) την στάση του στο επίπεδο των 700 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 25/11/2020) την στάση του στο επίπεδο των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική θεωρούμε και την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ έχει την δύναμη και ανθεκτικότητα να γαντζωθεί στις 700 μονάδες αρνούμενος μια ουσιαστική διόρθωση όπως θα ήταν αναμενόμενο μετά την πρόσφατη εκτίναξη +25,5%.

Αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, ο ΓΔ κερδίζει οριακά μια μονάδα (στις 703 μονάδες, +0,25%) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά να δείχνουν οι ευρωπαικοί δείκτες (μικρές μεταβολές στα υψηλά 8μήνου ή 12μήνου).

Η ανοδική τάση θα διατηρείται ενεργή και πιθανά αυτοτροφοδοτούμενη όσο ο ΓΔ δεν θα σημειώνει καθοδικό retracement μεγαλύτερο του -33% ή -50% της αναφερθείσας εκτίναξης δηλαδή, όσο δεν θα πέφτε κάτω των 660 ή 630 μονάδων αντίστοιχα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή περίπου ίσες στον αριθμό με της καθοδικές ενώ 4 μετοχές, οι ΜΟΗ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΣΕΝΕΡ και ΜΙΓ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις, -3,30% και -4,90% αντίστοιχα.

Η μετοχή της ημέρας : η πιο εντυπωσιακή εμπορεύσιμη μετοχή είναι σήμερα η ΜΟΗ με μεγάλη άνοδο +6,87% με μεγάλο όγκο 480 χιλ τεμαχίων ή τζίρου 5,1 εκατ ευρώ  μέχρις στιγμής με μειονέκτημα τα άσχημα αποτελέσματα της εταιρίας για το α’ εξάμηνο, αλλά που λογικά θα πετύχει διψήφια ή και τριψήφια άνοδο κερδών κατά το 2021, οπότε αγοράζουν σήμερα οι μακροχρόνιοι, η δε διαγραμματική της θέση είναι επαμφοτερίζουσα (βραχυχρονίως υπεραγορασμένη, άρα περιμένουμε βραχυχρόνια διόρθωση και μακροχρονίως υπερπουλημένη, άρα περιμένουμε άνοδο σε βάθος χρόνου).

Η ΦΡΙΓΟ πάλι σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο σχεδόν +8% αλλά με πολύ μικρό τζίρο, μόλις 16 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής που σημαίνει ότι είναι μετοχή κατάλληλη για μικρούς επενδυτές.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή καθοδική αντίστοιχα διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τα ως άνω σήματα αγορών οι, ΙΝΚΑΤ, ΛΑΜΔΑ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤ, ΣΑΡ και ΚΡΙ.

Νέα υψηλά 8μήνου πετυχαίνουν οριακά σήμερα μόνον οι ΠΛΑΘ και ΠΛΑΙΣ.

Μεγάλους όγκους συσσώρευσης διακινεί σήμερα μόνον η ΜΟΗ.

Τέλος, ο ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή διόρθωση -2% (στις 371 μονάδες) που θεωρείται  μικρή μετά από 20ήμερο ράλι +65%, παραμένοντας σε θέση πολιορκίας του υψηλού 9μήνου των 400 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text