Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Επιβεβαίωση της ανοδικότητας της αγοράς! Σκέψεις για τη σύνθεση του Χαρτοφυλακίου.

Επιβεβαίωση της ανοδικότητας της αγοράς! Σκέψεις για τη σύνθεση του Χαρτοφυλακίου.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επιβεβαίωση της ανοδικότητας της αγοράς! Σκέψεις για τη σύνθεση του Χαρτοφυλακίου.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική άνοδο σημειώνει σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 721,00 μονάδες (1:30 μμ) κερδίζονται +2,20%. Ο όγκος είναι ικανοποιητικός (37,3 εκατομμύρια ευρώ) και κινείται με ημερήσιο ρυθμό περίπου 75 έως 85 εκατομμυρίων. Αν πετύχει αυτόν τον όγκο θα είναι κάτι πολύ θετικό που θα ισχυροποιεί την άνοδο.

 

Σήμερα, φεύγει πλέον και η τελευταία αμφισβήτηση για την ανοδικότητα της αγοράς και την εγκυρότητα της διάσπασης του ΚΜΟ-200 από τον Γενικό Δείκτη, στις 16/11/2020. Η εξέλιξη αυτή, παράλληλα αποδεικνύει δύο πράγματα: α) την ορθότητα του “απόλυτου συστήματος”, το οποίο, για μία ακόμη φορά, κινήθηκε έγκαιρα και έγκυρα, έχοντας μάλιστα προβλέψει, εβδομάδες πριν, τη χρονική στιγμή της εισόδου και β) την ορθότητα της “διόρθωσης” που κάναμε το Μάρτιο για τη μερική είσοδο (με 50%) στην αγορά, μόλις, υπό συνθήκες που έχουμε αναλύσει πολλές φορές στο παρελθόν, σχηματιστεί νέο “Υψηλό 20 ημερών”, κάτι ου έγινε στις 9/11/2020.

 

Μειώνουμε τις επιφυλάξεις που είχαμε εκφράσει για την παρούσα ανοδική φάση του “συστήματος”, τόσο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, όσο και στις ενημερώσεις που κάναμε στο προηγούμενο 10ήμερο. Εκτιμούμε ότι η παρούσα άνοδος θα είναι κανονική, χωρίς να υπάρξουν διαδοχικές άστοχες είσοδοι και έξοδοι.

 

Εκφράζουμε έναν μικρό προβληματισμό για τις μετοχές που ήδη έχουμε στο χαρτοφυλάκιο (ΔΕΗ - ΕΧΑΕ - ΣΑΡ - ΦΡΛΚ), αφού το “μείγμα” αυτό, μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει “επιθετικό”, πλην όμως οι προϋποθέσεις αυτές βασίζονται στη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας, κάτι για το οποίο διατηρούμε αμφιβολίες.

Παράλληλα, μας προβληματίζει η ΔΕΗ, η οποία πλησιάζει το στόχο που είχαμε εκφράσει στα τέλη του περασμένου Ιουνίου (2019), όταν η μετοχή είχε 1,70 ευρώ και είχαμε αναφέρει ως στόχο το διάστημα μεταξύ των 6,00 και των 7,00 ευρώ. Ήδη, βρισκόμαστε στην περιοχή αυτή.

Προβληματιζόμαστε για το εάν θα πρέπει να τοποθετήσουμε μία τραπεζική μετοχή στο Χαρτοφυλάκιο.

Βλέπουμε με πολύ καλές προοπτικές την ΑΡΑΙΓ, ως μία μετοχή που -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να έχει εξαιρετικές αποδόσεις κατά το 2021.

 

Για τις τραπεζικές μετοχές και την ΑΡΑΙΓ, σήμερα και αύριο, θα δημοσιεύσουμε σχόλια και απόψεις μας, με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Επαναλαμβάνουμε, κυρίως για τους νέους συνδρομητές μας, ότι, στις σελίδες αυτές, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εκφράζουμε τις απόψεις μας. Με ένα “τυπικό” καθημερινό σχόλιο, αλλά και με πιο συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα, όταν απαιτείται. Μόνον όταν απαιτείται. Η φιλοσοφία του “απόλυτου συστήματος” είναι, το Χρηματιστήριο να μην αποτελεί καθημερινή και μακρά σε διάρκεια απασχόληση για τους ανθρώπους. Γι’ αυτό το  λόγο, εμπιστευόμαστε έναν μηχανισμό (ένα “σύστημα”) που βεβαιωνόμαστε ότι λειτουργεί καλά και μας βοηθάει στο να πάρουμε αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές.

Παρακολουθούμε εμείς, την αγορά. Γι αυτό, να είστε βέβαιοι! Και όταν έχουμε κάτι να σας πούμε, σας “ενοχλούμε” με μηνύματα και σας ενημερώνουμε. Για το λόγο αυτό, όταν δεν έχουμε κάτι σημαντικό να σας πούμε, ούτε γράφουμε και ούτε σας απασχολούμε και σας κουράζουμε.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text